İstanbul Sanayi Odası Eylül Meclis Toplantısı: Stratejik Dönüşüm Merkezi Tanıtıldı

İstanbul Sanayi Odası Eylül Meclis Toplantısı: Stratejik Dönüşüm Merkezi Tanıtıldı
İstanbul Sanayi Odası, Stratejik Dönüşüm Merkezi ile sanayinin geleceğini şekillendirmeye yönelik adımlarını açıkladı.

İstanbul Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantı, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan öncülüğünde "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik Dönüşüm ve Odamızda Yapılan Çalışmalar" ana gündemiyle ele alındı.

Stratejik Dönüşüm Merkezi'nin Amaçları

Başkan Erdal Bahçıvan, sanayinin karşılaştığı zorlukları değerlendirmek üzere hayata geçirilen Stratejik Dönüşüm Merkezi'nin (SDM), sektörde sürdürülebilir dönüşüm sağlama hedefi bulunduğunu vurguladı. Bahçıvan, “Bu merkez, İSO’nun sanayi stratejilerinin geliştirilmesi ve sanayi kuruluşlarının geleceğe hazırlanmasında önemli bir rol oynayacak” dedi.

Olağan Toplantıda Sunum Yapıldı

Toplantıda ayrıca, Future Ally Şirketi Kurucu Ortağı İdil Özdoğan tarafından SDM’de yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Bahçıvan, “Sanayi faaliyetlerinde artık yalnızca üretim değil, hizmetlerin de önemi artıyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Sanayisi İçin Ufuk Taraması

Bahçıvan, SDM’nin hayata geçirdiği "Geleceğin Sanayisi için Ufuk Taraması" çalışmasında, sanayiyi etkileyen yeşil dönüşümün tanımlanmasının amaçlandığını belirtti. “Bu çalışma, SDM’nin gelecekteki faaliyet alanlarını belirleyecek” dedi ve sürdürülebilir dönüşümün önemine dikkati çekti.

Yüksek Nitelikli Eğitim İhtiyacı

Bahçıvan konuşmasında, sanayinin karşılaştığı diğer bir önemli konuya da değindi. Üretim ve tedarik zincirlerinin gelişmiş ülkelere dönme eğiliminde olduğunu söyleyen Bahçıvan, “Sağlıklı bir iş gücü planlamasının hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi. Bu bağlamda, yüksek nitelikli bir eğitim konseptinin uygulanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bahçıvan, “Dönüşümün öznesi olan insanı temel alan bir yaklaşım, rekabetçiliği ve yatırım çekiciliğini artıracaktır” açıklamasında bulundu.

İSO Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısı "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik...

İSO Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısı "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik Dönüşüm ve Odamızda Yapılan Çalışmalar" ana gündemiyle Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.