İstanbul'da iş arayanlara günde 4 kez ücretsiz ulaşım hakkı

İstanbul'da iş arayanlara günde 4 kez ücretsiz ulaşım hakkı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından iş arayan vatandaşlara yönelik önemli bir destek programı duyuruldu. Bu program kapsamında, İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla iş başvurusu yapan İstanbullular, 3 ay boyunca toplu taşımayı ücretsiz kullanabilecekler. Bu proje, İBB Meclisi'nin gündemine taşınarak, iş arayanlara kolaylık sağlamayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iş arayan İstanbullulara yönelik sundukları yeni projeyi açıkladı. Bu proje, iş görüşmeleri için şehir içinde seyahat eden vatandaşlara 3 ay boyunca günlük dört kez ücretsiz toplu taşıma hizmeti sağlayacak. Proje, İBB Meclisi'nin temmuz ayı oturumunda değerlendirilmek üzere sunulacak ve komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda karara bağlanacak.

İBB

KOMİSYON İNCELEMESİ VE UYGULAMA

Başkan İmamoğlu’nun açıkladığı projeye göre, İBB'ye bağlı Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla iş başvurusu yapan vatandaşlar, iş görüşmelerine gidip gelirken günlük 4 sefer ücretsiz toplu taşıma hizmetinden yararlanabilecekler. Bu teklif, komisyon tarafından incelenecek ve hazırlanan rapor doğrultusunda İBB Meclisi'nde oylanacak.

BAŞVURU VE KULLANIM KOŞULLARI

Projeden yararlanmak isteyen vatandaşların, İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri'ne başvuruda bulunmaları gerekecek. Bu imkan, özellikle iş arama sürecinde maddi sıkıntı çekenler için büyük bir rahatlama sağlayacak. Ücretsiz ulaşım hizmeti, iş görüşmelerine kolayca ve maliyetsiz ulaşım imkanı sunarak, adayların iş bulma şansını artıracak.

İBB KARTI

MOBİL UYGULAMA İLE KOLAY ERİŞİM

Meclise sunulan teklif kapsamında, iş başvurusunda bulunan ve İstanbulkart'ı olmayan, sigortalı bir işte çalışmadığını e-devlet üzerinden belgeleyen bireylere, yıllık bir defaya mahsus olmak üzere İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden kullanılabilecek QR kod ile 1 aylık, en fazla 3 ay süreyle toplamda 96 ücretsiz geçiş hakkı verilecek. Bu süreç, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü'nün denetiminde yürütülecek ve BELBİM AŞ tarafından aylık raporlarla desteklenecek.

İBB’nin bu yeni destek programı, iş arayan İstanbulluların iş bulma süreçlerini kolaylaştırarak, onlara büyük bir destek sağlamayı amaçlıyor. Bu hizmet, maddi zorluk yaşayanların iş görüşmelerine daha rahat ulaşmalarını ve böylece istihdam fırsatlarını artırmalarını sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.