İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalara tepkiler çığ gibi büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalara tepkiler çığ gibi büyüyor
Belediye-İŞ İzmir 2 Nolu Şubesi ve DİSK Genel-İŞ İzmir 2 Nolu Şubesi, İZENERJİ ve İZDOĞA'nın işten çıkarılan işçilerine destek amacıyla Temsilciler Meclisi önünde bir basın açıklaması düzenlediği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde örgütlenen Belediye-İŞ İzmir 2 No'lu Şube ile DİSK Genel-İŞ 2 No'lu Şube, İZDOĞA ile İZENERJİ işçilerine destek olmak amacıyla Egemenlik Evi önünde bir açıklaması yaptı. Yüzlerce sendika üyesinin katıldığı basın açıklamasında, "İşçiler aç oldukça patrona huzur yok", "Hak, hukuk, adalet" ve "Yapmayacağız, kazanacağız" sloganları atıldı.

İşten çıkarılanların sayısı 195'e yükseldi!

Basın açıklamasını sendikaların dına DİSK Genel-İŞ İzmir 2. Şube Başkanı Ercan Gül konuştu. Gül, açıklamasında şunları söyledi:

“İktidar tasarruf adına işçi ve emekçiyi her geçen gün büyük sıkıntıya sokuyor. Ekonomik krizin bedelini işçilere ödetmeye çalışıyorlar. Yoksulluk sınırının altındaki işçilerin ücretleri vergi adaletsizliği sebebiyle düşüyor. Bugün ekonomik krizin suçunu çalıştığı şehirlerdeki binlerce şehir işçisinin üzerine yıkmaya çalışıyor. Bunlardan biri de Genel-İŞ ve Belediye-İŞ ile birlikte yürüttüğümüz İzmir Büyükşehir Belediyesi. İzBB'de çalışan IZENERJİ ve İZDOĞA çalışanları bugüne kadar çeşitli nedenlerle işten çıkarıldı. Geçen hafta işten çıkarılanların sayısı 195 kişiye ulaştı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalara tepkiler çığ gibi büyüyor

"Emekçilerin üzerinden hesap görmeyin"

İzBB Başkanı Cemil Tugay ile diğer siyasetçilere seslenen Gül, “Siyasi hesaplarını işçiler üzerinden görmeyin” açıklamasında “Siyasi parti adaylarının seçim projelerini işçiler üzerinden düşünme aşamasındayız. Meslektaşlarımızın alın terinin, emeğinin hiçbir siyasi hesap için feda edilemeyeceğini görüyoruz. Bu çalışan arkadaşlarımız arasında yıllar önce işten ayrılan, ailesinin geçimini sağlamakla yükümlü arkadaşlarımız bulunuyor.

Seçim öncesinde ve sonrasında yaşananlardan bu belediyede çalışan işçiler sorumlu değildir. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. İşçilere tasarruf olmayacak. Tasarruf tamamen kamu kaynaklarının ekonomik kullanılmasıyla mümkündür. İşçilerin teriyle oynayamayız” ifadelerini de kullandı.

İşten çıkarılan işçilerin sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu ve Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatan Gül, şöyle devam etti:

“İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir CHP İl Başkanı ve İzmir milletvekillerini bu haksız işçi katliamına derhal son vermeye çağırıyoruz. İşten çıkarmış olduğunuz işçileri bir an önce işe döndürün. Kentimizin hâlâ çözmesi gereken birçok sorunu varken gelin işçilerin sorunlarını çözelim. Bu konuyu şehrin gündeminden çıkartın. Kurban Bayramı yaklaşıyor, herkes çocuğundan sorumlu. Elinizi vicdanınıza koyun, bu soruna lütfen son verin. Genel-İŞ ve Belediye-İŞ, işten atılan arkadaşlarımızın ilk günden beri yanında oldu ve olmaya da devam edecek."

Savaş Atalay: Arkadaşlarımızı işlerine geri döndürelim!

Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, basın açıklamasında söz aldı ve sonuna kadar işçilerin yanında olduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Başından beri tek bir şey söyledik. Bunlar üç kriteri karşılamayan arkadaşlarımız. Burada Cemil Bey ile tanıştığımızda belediyemizin başkanının açıklaması üç kritere dayanıyordu. Bunlardan biri güven anketi. İkinci konu evraklarını tamamlamayan 18 arkadaşı ilgilendiriyor, ikinci konu ise çalışan ve emekli olmayan çocuğu olan arkadaşlarla ilgili, 24. maddeyle ilgili...

Ancak bütün arkadaşlar Buradaki arkadaşlarımızın hepsi düşen arkadaşlar. Bu kriterlerin dışında. Yani dostlarımızın onuru, hayalleri, gelecekleri tehlikede. Buradan Başkentimizin Belediye Başkanına seslendim; Lütfen bu arkadaşlara işlerini geri verin. Arkadaşlarım, bu mücadelede sonuna kadar yanınızdayız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.