İzmir'de 30 yaş üzeri öğrenciler artık tam bilet kullanacak

İzmir'de 30 yaş üzeri öğrenciler artık tam bilet kullanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. İzmir'de 30 yaş üstü öğrenciler artık tam bilet kullanacaklar. Karar 1 Haziran tarihinden itibaren başlayacak. İşte detaylar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi duyurdu. Karara göre kentte 30 yaş üstü kişilere artık toplu taşımada indirim uygulanmayacak. Bu nedenle 1 Haziran'dan itibaren 30 yaş üstü öğrenci biletleri tam bilet olarak düzenlenecektir.

izmirimkart

İzmir toplu taşıma ulaşım kartı İzmirim Kart açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karara göre, 1 Haziran'dan itibaren 30 yaş üstü kişilere öğrenci biletleri tam bilet olarak dağıtılacak.

1 HAZİRAN TARİHİNDEN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Belediyenin aldığı karara göre 30 yaş üstü öğrenciler öğrenci indiriminden yararlanamayacak. Bu kişiler öğrenci kartını kullanmaya devam edebilir ancak kartlarından tam ücret alınacaktır. Meclis kararına göre bu uygulama 1 Haziran'dan itibaren hayata geçirilecek.

İZMİR'DE 30 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRENCİLERDEN TAM BİLET

Benzer uygulamalarda Türkiye'de yaş sınırı 26'dır. TCDD, uzaktan eğitim öğrenci biletleri için 26 yaş sınırı uygulamaktadır. Cumhurbaşkanlığı, geçen yıl sunulan teknolojik destek için yaş sınırını da 26 olarak belirlemişti. İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, toplu taşıma kullanan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin öğrenci kartlarına 30 yaş sınırını getirdi. Öğrenci biletlerine yaş sınırı uygulayan iller arasında yaş sınırı en yüksek olan şehir İzmir'dir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.