İzmir'de ekmeğe zam bekleniyor: İşte yeni fiyatı

İzmir'de ekmeğe zam bekleniyor: İşte yeni fiyatı
İzmir'de 200 gram ekmeğin satış fiyatının 10 lira olmasına yönelik öneri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı'na sunuldu.

İzmir'de İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantısında ekmek oranının belirlenmesine yönelik oylama yapıldı. Oylamanın ardından İzmir'de 200 gram ekmeğin satış fiyatı 10 TL'ye hazırlanan vergi artışı 17 Mayıs'ta Ticaret Bakanlığı'na iletildi. Bakanlık tarafından onaylanması halinde 200 gram ekmeğin fiyatı İzmir'de 10 TL'den satılacak.

"Bu artış maliyetin çok altında"

Ekmeğe yeni vergi getirilmesi önerisinin temel nedeninin artan maliyet olduğunu vurgulayan İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Sırtı, konuya ilişkin açıklamasında “İzmir'de 220 gram ekmek 9 TL'den satılıyor; Ancak artan işçilik, un, elektrik, su, maya, mazot ve doğalgaz maliyetleri, ekmek fiyatlarını bir kez daha artırma kararı almamıza neden oldu. Artan maliyetler nedeniyle elde ettiğimiz artış, maliyetin çok altında kaldı. Fırıncılarımızın karşılaştığı sorunlar artan maliyetlerle sınırlı değil. En büyük sorunumuz fırınlarda çalışacak kalifiye eleman bulamamak. Halkımıza gıda ulaştırmak için ailelerimizle birlikte 7 gün 24 saat gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

İzmir'de ekmeğe zam bekleniyor

"Bakanlığın onayı bekleniyor"

Kemal Sırtı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu yüzden elimden gelen her şeyi yapmak benim görevim. Ocak ayında komitenin belirlediği geçici fiyatı İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ile 17 Mayıs'ta yaptığımız toplantıda onayladık. Bakanlık onayından sonra yeni fiyata geçeceğiz."

31 Ocak 2024'te İzmir'de 220 gram ekmeğin satış fiyatı 9 lira olarak belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.