Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferleri 15 Temmuz'da ücretsiz olacak

Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferleri 15 Temmuz'da ücretsiz olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalayıp talimatı verdi! Karar ise anında Resmi Gazete’de yayımlandı… Aktarılanlar göre 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm metro ve tren seferleri ücretsiz olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla birlikte Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir kararda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde ulaşımın ücretsiz olmasına karar verildi. Aktarılanlara göre Ankara’da Başkentray tamamen ücretsiz olacak ve tüm isteyenler gün boyu ücretsiz seyahat edebilecekler. İzmir’de ise İZBAN tamamen ücretsiz olacak. 

resmi gazete

Ankara ve İzmir’in yanı sıra İstanbul’da da Marmaray tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulacak. Sirkeci-Kazlıçeşme ile birlikte Gayrattepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro seferleri ücretsiz olarak kullanılabilecek. Tüm seferlerde yolcular yine şehre özel metroya binme kartı ile yolculuk edecekler. Kartlardan herhangi bir şekilde bilet ücreti çekilmeyecek. Ancak kaç yolcunun ücretsiz ulaşımdan faydalandığının tespit edilebilmesi için kart basılmaya devam edilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.