Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı şekillenmeye başladı

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı şekillenmeye başladı
Aylardır beklenen emekli ve memur maaşı zammı için yeni gelişmeler yaşanıyor. Emekli ve memurların açıklanmasını dört gözle beklediği zam oranları netleşti mi? İşte detaylar…

Memur ve emekli vatandaşın maaş zammı oranları netleşecek mi? Milyonlarca emekli ve memur bu sorunun yanıtını duymak için sabırsızlanıyor. Emekli ve memurun can kulağıyla beklediği maaş zamları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberimizde…

dizi

MİLYONLARIN GÖZÜ O TARİHTE! MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN ZAMMI BELLİ OLUYOR: UZMAN İSİM İKİ AYRI ORAN VERDİ

Milyonlarca memur, emekli memur, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi artık gözünü 3 Temmuz'a dikmiş durumda. Yeni maaş artışları Haziran enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte açıklanacak. Şu ana kadar beş aylık veriler tamamlandı. Sosyal Güvenlik Baş Uzmanı İsa Karakaş, memur ve emekli memurlar ile SSK ve Bekir emeklilerine yönelik iki ayrı tarife açıkladı. Memur ve emeklilerin maaş artış oranı ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları.

5 AYLIK FARK BELLİ OLDU

Memur ve emekli maaşları, toplu sözleşmeler ve enflasyon verilerine göre belirleniyor. Mayıs ayında aylık enflasyon oranı %3,37 oldu. Bu, memur ve emeklilerin beş aylık enflasyon oranıyla uyumlu büyüme oranını ortaya çıkardı.

Beş aylık verilere göre memur ve emekli maaşlarına yüzde 17,38 oranında zam tamamlandı. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz'da açıklayacağı Haziran ayı verileri de olacak.

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 17,38 oranında zam yapılması kesinleşti. Haziran ayı verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Temmuz'da açıklanacak.

UZMAN İSİM ORAN VERDİ

Sosyal Güvenlik Baş Uzmanı, memur ve emeklilerin temmuz ayında alacakları maaş artışlarına ilişkin TRT Haber'de değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan hesaplamaya göre, toplu sözleşme ile enflasyon arasındaki fark dikkate alındığında memur ve emekli memurların maaş artışının yüzde 20 ila 21 arasında olması bekleniyor.

6 aylık enflasyon beklentisi ve haziran ayı genel eğilimine göre yüzde 25-26 arasında olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.