Porsche, Elektrikli Taycan Modellerini Kapsayan Geri Çağırma İlan Etti

Porsche, Elektrikli Taycan Modellerini Kapsayan Geri Çağırma İlan Etti
Porsche, Elektrikli Taycan Modellerini Kapsayan Geri Çağırma İlan Etti

Alman otomobil devi Porsche, elektrikli modeli Taycan'da yaşanan bir sorun nedeniyle 27,000’den fazla aracı geri çağırma kararı aldı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), 2019 ile 2024 yılları arasında üretilen bazı Taycan modellerinde bataryanın hücre blok modüllerinde kısa devre riski bulunduğunu duyurdu. Bu durum, kullanıcıların güvenliği açısından endişe yarattı.

Porsche, geri çağırma işleminin detaylarını paylaştı. Şirket, hangi araçların etkilendiğini kesin olarak tespit edemediğini, ancak Ekim 2019 ile Şubat 2024 arasında üretilen Taycan modellerine sahip kullanıcılardan araçlarını yetkili servislere götürmelerini istedi. Bu araç sahiplerine, Kasım ayı sonuna kadar bilgilendirme yapacağını açıkladı.

Öte yandan, Audi de Taycan ile aynı platformda üretilen 6,499 adet E-tron GT ve RS aracını benzer bir sorun nedeniyle geri çağırdığını bildirdi. Sorunun, LG Chem üretimi bataryalarda bulunduğu kaydedildi. Bu durum, elektrikli araçların güvenliği ve üreticilerin sorumluluğu açısından önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.