Portföy Yönetimi Sektöründe Büyüme: 5,6 Trilyon Lira

Portföy Yönetimi Sektöründe Büyüme: 5,6 Trilyon Lira
TKYD, portföy yönetimi sektörünün varlık büyüklüğünün 5,6 trilyon liraya ulaştığını açıkladı. Yatırımcı sayısı hızla artıyor.

Portföy Yönetimi Sektörü 5,6 Trilyon Liraya Ulaştı

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), portföy yönetimi sektörünün yönetilen varlıklarının Ağustos 2024 itibarıyla 5,6 trilyon lira seviyesine ulaştığını duyurdu. Derneğin başkanı Yağız Oral, sektörün geçtiğimiz yıllarda hızlı bir büyüme gösterdiğini ve yatırımcıların finansal okuryazarlığının arttığını belirtti.

Yatırımcı Sayısında Yüzde 73 Artış

Oral, yapılacak yeni yatırımların sektöre katkısının sürmesi hedefiyle, yatırım fonu yatırımcı sayısının 5,2 milyon kişiye ulaştığını vurguladı.

Global Fon Yönetimi Verileri

Oral, EFAMA raporlarına göre, dünya genelinde fon yönetimi sektörünün toplam büyüklüğünün 67 trilyon avro olduğunu ve bu rakamın küresel GSYH’nin yaklaşık yüzde 69'una denk geldiğini ifade etti. Avrupa'da ise bu rakamın 20,6 trilyon avro seviyesini bulduğu belirtildi.

Sürdürülebilir Yatırım ve Çeşitlilik Önem Kazanıyor

Yağız Oral, kurumsal yatırımcıların reel ekonomiye katkısının sürekli arttığını ve sürdürülebilir yatırım temalarının öneminin de giderek yükseldiğini söyledi. Ayrıca, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) odaklı fonların büyüklüğünün 14,5 milyar lira'ya ulaştığını belirtti.

Para Politikaları ve Varlık Çeşitliliği

Toplantıda gelen bir soruya yanıt veren Oral, merkez bankalarının gevşek politikalarının, varlık çeşitliliğinin daha anlamlı hale geldiğini ifade etti. Düşen faiz oranları ve volatil piyasa koşullarında portföy yönetiminin öneminin arttığını söyledi.

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), portföy yönetimi sektörü tarafından...

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), portföy yönetimi sektörü tarafından yönetilen varlıkların ağustos ayı itibarıyla 5,6 trilyon liraya ulaştığını açıkladı. TKYD Başkanı Yağız Oral toplantıda konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.