Tasarruf genelgesi Seferihisar'da şenlik iptal ettirdi

Tasarruf genelgesi Seferihisar'da şenlik iptal ettirdi
Seferihisar geleneksel şenliklerinde bu yıl bir il yaşanarak şenlik iptal edildi. İptal gerekçesi olarak tasarruf tedbirleri gösterildi. Peki 25 Mayıs’ta gerçekleşecek olan şenlik kesin olarak iptal edildi mi?

Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin "Ürkmez'de 25 Mayıs'ta düzenlenecek olan Yerel Tohum Takas Şenliği'ni Cumhurbaşkanlığı'nın Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi nedeniyle üzülerek iptal etmek zorunda kaldık" açıklamasında bulundu.

Başkan Yetişkin Açıklamalarda Bulundu

Başkan Yetişkin Yerel Tohum Takas Şenliği'nin Cumhurbaşkanlığı'nın Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi nedeniyle bu yıl iptal edildiğini açıkladı. Şenliğin çiftçi ve yerel üreticiye büyük katkılar sağladığını vurgulayan Yetişkin şu ifadeleri kullandı:

Tasarruf genelgesi Seferihisar'da şenlik iptal ettirdi

"Seferihisar için bir marka değeri haline gelen Yerel Tohum Takas Şenliği'ni 2010 yılında başlattık. Can Yücel Tohum Merkezi'nde yetiştirdiğimiz milyonlarca tohum ve fide farklı coğrafyalarda hayat buldu. Başlattığımız yerli tohum seferberliği 14 yıl içinde büyük etki yarattı ve gurur duyuyoruz.’’ Dedi.

Başkan sözlerine şu sözlerle devam etti: ‘’ Ne yazık ki bu yıl her yıl büyük bir heyecanla beklediğimiz ve 25 Mayıs'ta Ürkmez'de düzenlenecek olan Yerel Tohum Takas Şenliği'ni Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi sebebiyle gerçekleştiremeyeceğiz. Ancak Seferihisar Belediyesi olarak yerli tohumun ve tarımsal üretimin desteklenmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Toprağı ışıldatan bir memleket için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şenlikte dağıtmak üzere yetiştirdiğimiz fide ve tohumlarla ilgili detayları ilerleyen günlerde paylaşacağız." Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.