TCMB'nin flaş kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

TCMB'nin flaş kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, iki ödeme şirketine faaliyetlerini sürdürme izni verdi. Bu karar, Resmi Gazete'de ilan edilerek yürürlüğe girdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Qnbpay Ödeme Hizmetleri A.Ş'ye ödeme kuruluşu statüsünde ve SBM Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş'ye elektronik para kuruluşu statüsünde faaliyetlerini yürütme izni tanıdı. Bu önemli kararlar, Resmi Gazete aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu.

Türkiye'nin Finansal Teknoloji Yeniliklerine Öncülük Eden Kararlar

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), finansal teknoloji alanında çığır açan iki yeni kararı duyurdu. 2013 yılında çıkarılan ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun'a dayanarak yapılan kapsamlı değerlendirmeler neticesinde, Qnbpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. ve SBM Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş. isimli iki kuruluşa önemli yetkiler verildi. TCMB'nin bu adımı, finansal teknoloji sektöründe yenilikçi gelişmelerin ve Türkiye'nin bu alandaki liderliğinin altını çizen bir gelişme olarak görülüyor. Bu kararlarla birlikte, Qnbpay'a ödeme kuruluşu, SBM'ye ise elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterme izni tanındı. Sektör temsilcileri ve uzmanlar, bu kararların Türkiye'nin finansal teknoloji ekosistemini daha da güçlendireceğini ve global arenada rekabet edebilirliğini artıracağını belirtiyorlar. Konunun ayrıntıları ve alınan karara dair detaylar haberimizin devamında...

TCMB, Finansal Teknoloji Alanında İki Önemli Karara İmza Attı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), finansal teknoloji sektöründe iki kuruluşa önemli yetkiler tanıdı. 2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda, Qnbpay Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye ödeme kuruluşu olarak, SBM Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş.'ye ise elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterme izni verildi. Bu kararlar, sektördeki yenilikçi adımların ve gelişmelerin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

resmi gazete

Resmi Gazete'de yayımlanan ve resmiyet kazanan TCMB kararları ise şu şekilde:

"-20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun (Kanun) 14 ve 15 inci maddeleri kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde;

Qnbpay Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), ödeme aracı kabul yetkisi ile sınırlı olacak şekilde (c), (f) ve (g) bentlerinde belirtilen ödeme hizmetlerini sunmak üzere ödeme kuruluşu olarak faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.

-20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun (Kanun) 14, 15, 18 ve 19 uncu maddeleri kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde;

SBM Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş.'ye Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (c), (e), (f) ve (g) bentlerinde belirtilen ödeme hizmetleri ile Kanunun 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen elektronik para ihracı hizmetini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.