Temassız ödeme limitleri değişti

Temassız ödeme limitleri değişti
Pandemi döneminde popülerliği artan kredi ve banka kartlarında “temassız ödeme” fonksiyonunda köklü bir değişiklik yapıldı. 1 Temmuz 2022'de 750 liraya yükseltilen temassız işlemlerin limiti yüzde 100 artırılarak bugünden itibaren 1.500 lira oldu.

Pandemi sonrası hayatımızın bir parçası haline gelen temassız ödemeler alanında bugün yeni bir dönem başladı. Kart ve mobil cihazlardan yapılan temassız ödemeler sırasında şifresiz işlem limiti 1 Temmuz'dan itibaren 1.500 liraya çıkarıldı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) tarafından tüm bankalara gönderilen yazıda, temassız kart ödemeleri işlemlerinde 750 lira olan şifresiz işlem limitinin 1.500 TL'ye çıkarıldığı açıklandı.

Bu kapsamda 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren şifresiz temassız kredi kartı ödemelerinde yeni bir dönem başladı.

Temassız ödeme limitleri değişti

2 YIL SONRA YENİDEN GÜNCELLENDİ

2020 yılında, Coronavirüs salgınının etkisiyle temassız ve şifresiz şeklinde yapılan ödeme yöntemleri ön plana çıktı ve tüketici hijyen bilinci, güvenli ödeme yöntemlerine olan talebi artırdı.

BDDK'nın şifre gerektirmeden kredi kartıyla ödeme limitini 2 yıl sonra 1.500 TL'ye çıkarması kullanıcılara biraz rahatlık getirirken, bu kararın aşırı ürün fiyat artışlarıyla ilgili olduğu yönünde yorumlar karışık. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.