Türk Reasürans 5. Yılını Kutluyor: Güçlü Büyüme ve Yenilikler

Türk Reasürans 5. Yılını Kutluyor: Güçlü Büyüme ve Yenilikler
Türk Reasürans, 5. yaşında önemli başarılar elde etti. Genel Müdür Selva Eren, büyüme rakamlarını açıkladı ve gelecekteki hedefleri vurguladı.

Türk Reasürans 5. Yılını Kutluyor

Türk Reasürans, 2019 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteği ile kuruldu ve hızla büyüyerek 5. yaşına girdi.

Selva Eren'den Açıklamalar

Selva Eren, Türk Reasürans Genel Müdürü, "Kuruluş öz kaynağımız olan 600 milyon TL'yi 5. yılımızda 4,3 milyar TL seviyesine taşıyarak, aktif büyüklüğümüzü 23,6 milyar TL'ye çıkardık." dedi.

Eren, 2024 yılının ilk yarısında Türk Reasürans’ın ürettiği brüt primlerin 8,3 milyar TL, net primlerin ise 7,1 milyar TL'yi aştığını bildirdi.

Büyüme Hedefleri

Türk Reasürans, 2024 ilk çeyrek itibarıyla Türkiye reasürans pazarındaki payını %57'ye ulaştırdı. Net dönem karı ise 1,4 milyar TL seviyesine çıktı ve önceki yıl ile karşılaştırıldığında %96'lık bir artış sağladı.

Katılım Sigortacılığına Vurgu

**Türk Katılım Reasürans**'ın 2021’de kurulmuş olması, katılım sigortacılığına yönelik vizyoner bir adım olarak değerlendiriliyor. Şirket, Aralık 2022'de T-Rupt Teknoloji isimli bir teknopark şirketi kurarak sektördeki yenilikçi çözümlerine devam ediyor.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile İşbirliği

'Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) teknik işleticiliğini üstlenen Türk Reasürans, DASK’ın 25 milyar TL ödeme gücünü 280 milyar TL’ye ulaştırarak dikkat çekti. 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası hızlı bir şekilde 37,7 milyar TL ödemeyi gerçekleştirdi.

Tüm Paydaşlar İçin Güvence Sağlama

Türk Reasürans, Zorunlu Deprem Sigortası'nın Zorunlu Afet Sigortası'na dönüşüm projesi ile vatandaşı koruma kapsamını artırmaya devam ediyor.

Gelecek Hedefleri

Eren, "Türk Reasürans olarak 5 yıllık serüvenimiz boyunca ulaştığımız hedefler, bizleri daha büyük başarılara taşıyacak basamaklardır. Birlikte yürüdüğümüz bu yolda, azim ve kararlılıkla tüm hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tamdır," şeklinde sözlerini tamamladı.

Türkiye'deki yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliğini sağlamak hedefleriyle...

Türkiye'deki yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliğini sağlamak hedefleriyle sermayesinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanarak 2019 yılında kurulan Türk Reasürans, 5. yaşına girdi. Açıklamada, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren'in görüşlerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.