Yapı Kredi'den çalışanlarına ikinci zam müjdesi

Yapı Kredi'den çalışanlarına ikinci zam müjdesi
Yapı Kredi Bankası, 2024 yılının ikinci yarısında çalışanlarının maaşlarına yüzde 27.73 oranında zam yapacağını duyurdu. Banka, yılın ilk altı ayında ise yüzde 45 oranında maaş artışı gerçekleştirmişti.

Yapı Kredi Bankası'nın üst yönetimi ile Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) arasında imzalanan XX. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, çalışanların 2024 yılı ikinci yarısı için maaş artış oranları belirlendi. BASİSEN'den yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 24.73’e ek olarak yüzde 3 zam yapılacağı bildirildi.

BANKA ZAMMI

GARANTİ BBVA'NIN ARDINDAN YAPI KREDİ DE ZAM YAPTI

Yapı Kredi Bankası, 2024 yılının ilk yarısında da çalışanlarına yüzde 45 oranında maaş zammı yapmıştı. Benzer şekilde, Garanti BBVA da 2024 yılının ikinci yarısında çalışanlarının maaşlarına en az yüzde 25 zam yapacağını açıklamıştı. Garanti BBVA, yılın ilk yarısında ise tüm çalışanlarına yüzde 50 oranında maaş artışı gerçekleştirmişti.

Bu gelişmeler, bankacılık sektöründe çalışanların maaşlarının enflasyon karşısında korunması amacıyla yapılan düzenlemelerin önemini bir kez daha ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.