İzmir'de Şok Edici Olay: Dedesinin Mezarı Açıldığında İki Kişiye Ait Kemikler Bulundu

İzmir'de Şok Edici Olay: Dedesinin Mezarı Açıldığında İki Kişiye Ait Kemikler Bulundu
İzmir'de Şok Edici Olay: Dedesinin Mezarı Açıldığında İki Kişiye Ait Kemikler Bulundu

İzmir’in Buca ilçesindeki Eski Buca Mezarlığı’nda yaşanan olay, akıllara durgunluk verdi. Akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden 32 yaşındaki Elif Küntaş’ın cenazesi, 1979 yılında vefat eden dedesi Nurettin Küntaş’ın mezarına defnedilmek üzereyken, mezardan çıkan poşet içinde iki kişiye ait kemikler bulundu. Olayla ilgili olarak savcılık soruşturma başlattı.

Küntaş ailesi, mezar açıldığında yaşadıkları şokun etkisiyle büyük bir şaşkınlık yaşadı. Açılan mezarda bulunan poşet, tam iskelet olduğu değerlendirilen kemiklerle doluydu. Aile, durumu Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bildirerek yetkililerin olay yerine gelmesini sağladı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kemikleri DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderdi. Elif Küntaş'ın kuzeni Ali Baybars, mezar açıldığında ilk başta kemiklerin dedelerine ait olduğunu düşündüklerini, ancak daha sonra durumun böyle olmadığını anladıklarını belirtti.

Baybars, “Vefat eden amcamın kızı, 45 yıl önce vefat eden dedemizin mezarının üzerine gömülecekti. Mezar kazılırken diz boyu bir torba içerisinde kemikler bulundu. İlk başta dedemizin kemikleri sandık ama daha sonra bunun doğru olmadığını anladık” dedi. Olay, İzmir’deki mezarlıkların güvenliğini ve geçmişteki defin işlemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.