Külçe Altın Fiyatlarında Rekor Beklentisi: 2024'te Yükseliş Devam Edecek!

Külçe Altın Fiyatlarında Rekor Beklentisi: 2024'te Yükseliş Devam Edecek!
Külçe Altın Fiyatlarında Rekor Beklentisi: 2024'te Yükseliş Devam Edecek!

Külçe altın endüstrisi temsilcileri arasında yapılan bir ankete göre, altın fiyatlarının önümüzdeki yıl rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. Miami’de gerçekleştirilen Londra Külçe Piyasası Birliği etkinliğine katılan uzmanlar, altının gelecek yıl Ekim ayı sonunda ons başına 2.917,40 dolara yükselebileceğini öngörüyor. Bu, mevcut seviyelerin yaklaşık %10 üzerinde bir artış anlamına geliyor.

Altın, 2024 yılında en güçlü performans gösteren varlıklardan biri olma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz ay 2.685 doların üzerinde zirve yapan altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine yönelmesinin ardından yatırımcılar için cazip hale geldi.

Öte yandan, yatırımcıların dikkati önümüzdeki haftalarda yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerine çevrilmiş durumda. Cumhuriyetçi aday Donald Trump, verdiği bir röportajda gümrük vergilerinde ciddi bir artış planı olduğunu savunarak, Fed ile daha doğrudan istişare sözü verdi. Bu açıklamalar, piyasalarda belirsizlik yaratırken, altın yatırımcıları için dikkatle izlenmesi gereken bir süreç olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.