Çiğlili kadınların el emeği ürünleri sergilendi

Çiğlili kadınların el emeği ürünleri sergilendi
Çiğli Belediyesi, yerel kadınların kendi elleriyle hazırladıkları eserlerin sergilendiği Yıl Sonu Sergisi'nin açılışını coşkulu bir törenle kutladı. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, belediye başkanı Onur Emrah Yıldız tarafından verilen sertifikaları gururla aldılar.

Çiğli Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Yıl Sonu Sergisi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleşti. Sergiye, Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın yanı sıra, Çiğli İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tamer Kartal, yerel meclis üyeleri, mahalle muhtarları, eğitmenler, kursiyerler ve birçok vatandaş katılım gösterdi. Çiğli Halk Eğitim Merkezi'nin desteklediği etkinlikte, Başkan Yıldız ve katılımcılar, sergilenen eserleri yakından inceledi. İki gün boyunca açık kalacak olan sergide, çeşitli el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin, takı tasarımından kuyumculuğa, örgü çanta ve şapkalardan ahşap boyamaya, kağıt rölyef ve deri işlemeciliğine, mefruşattan el nakışlarına, amigurumi'den punch işlemesine ve aşçılığa kadar geniş bir yelpazede ürettikleri el emeği göz nuru ürünler sergilenecek ve Çiğlililerin beğenisine sunulacak.

Çiğli Belediyesi

2023-2024 eğitim dönemi boyunca Hobi ve Meslek Edindirme Kurslarına katılım gösteren 750 kişiyle birlikte başarıyla tamamlandı. Yeni dönem için kurs kayıtları Ağustos'ta açılacak. Kurs programları ve detayları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi ile iletişime geçebilirler.

Başkan Yıldız: "Çiğli'nin Güzelliği Kadınların Emeğinden Geçiyor"

Yıl Sonu Sergisi'nin açılış konuşmasını yapan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kadınların toplum içindeki güçlenmesine verdikleri desteğin süreceğini vurguladı. "Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak kadınların yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Çiğli’de kadınların hayatın her alanında daha güçlü olması ve karşılaştıkları engelleri aşmaları için daima omuz omuza mücadele edeceğiz. Kadınların fırsat verildiğinde ne kadar başarılı işlere imza attığını açılışını gerçekleştirdiğimiz sergide bir kez daha gördük. Çiğli İlçe Halk Eğitimi Müdürümüz Tamer Kartal ve eğitmen arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte yapılan iş birliğini daha da yukarıya taşımak için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sergimizi gezmek ve kadınlarla dayanışma içerisinde olmak isteyen vatandaşlarımızı Prof. Dr. Kadın Yaşam Merkezimize bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Tamer Kartal: "Kadınların Güçlenmesi İçin İş Birliğimiz Devam Edecek"

Çiğli İlçe Halk Eğitimi Müdürü Tamer Kartal da, Çiğli Belediyesi ile olan iş birliklerinin kadınların toplumsal hayata katılımını artırmak amacıyla devam edeceğini ifade etti. Kartal, "Başkanımız ile gerçekleştirdiğim görüşmelerde kadınların hayata dahil edilmesine önem verdiğini gördüm. Kendisine bu tutumundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kadınların Çiğli’de çok daha güçlü olması adına iş birliğimizi sürdüreceğiz," şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.