Şok Diyetler Kalp Sağlığını Tehdit Ediyor!

Şok Diyetler Kalp Sağlığını Tehdit Ediyor!
Şok Diyetler Kalp Sağlığını Tehdit Ediyor!

Hızla kilo vermek isteyenlerin sıkça başvurduğu şok diyetler, kalp sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratabiliyor. Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Karahan, çok düşük kalori alımına dayanan bu diyetlerin, özellikle yaşlılar ve kronik hastalıklara sahip bireyler için risk oluşturduğunu belirtiyor.

Dr. Karahan, şok diyetlerin kas kütlesinin azalmasına yol açtığını vurgulayarak, "Kalp kası da bir kastır ve yetersiz beslenme durumunda zayıflayabilir," diyor. Elektrolit dengesizlikleri, kalp aritmileri ve tansiyon dalgalanmaları, şok diyetlerin yaygın yan etkileri arasında yer alıyor. Yetersiz beslenme nedeniyle vücut enerji sağlamak için kas dokularını kullanmaya başlıyor; bu durum kalbin kan pompalama yetisini olumsuz etkileyebilir.

Dr. Karahan, kalp sağlığını koruyarak kilo vermenin en iyi yolunun sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri olduğuna dikkat çekiyor. Akdeniz diyeti gibi dengeli bir beslenme planı, düzenli fiziksel aktivite ve yeterli su alımı, sağlıklı bir kilo verme süreci için temel unsurlar olarak öne çıkıyor. Unutmayın, sağlıklı bir kalp için dengeli bir diyet şart!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.