FIFA'dan Galatasaraylı Tete'ye ceza yağdı

FIFA'dan Galatasaraylı Tete'ye ceza yağdı
FIFA'dan Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon yaptığı Tete transferi için flaş bir karar geldi. FIFA, 2.389.776 Euro'nun faiziyle birlikte Tete tarafından Shakthar Donetsk'e ödenmesine karar verdi.

FIFA, Galatasaray'ın geçen sezon Shakhtar Donetsk'ten transfer ettiği Tete için önemli bir karar aldı. Taraflar arasındaki anlaşmazlığı çözmek amacıyla, Tete'nin eski kulübüne ödenmesi gereken 2.389.776 Euro'nun faiziyle birlikte ödenmesine hükmetti. Galatasaray Kulübü, bu gelişmeyi geçen yaz transfer dönemindeki olaylarla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla duyurdu. İşte diğer detaylar...

FIFA, Galatasaray'ın geçen sezon Shakhtar Donetsk

FIFA GALATASARAY'IN GEÇEN SEZON SHAKHTAR DENOTSK'TEN TRANSFER ETTİĞİ TETE İÇİN ÖNEMLİ BİR KARAR ALDI

Galatasaray Kulübü, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Shakhtar Donetsk ile olan anlaşmazlığına ilişkin FIFA'nın verdiği kararı duyurdu. FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun kararı gereğince, Shakhtar Donetsk'in talebinin kısmen kabul edilmesiyle birlikte Mateus Cardoso Lemos Martins'in 2.389.776,24 Euro tazminatı, 8 Ağustos 2023 tarihinden itibaren yıllık %5 faizle birlikte ödemesine karar verildi. Galatasaray Kulübü, bu karar doğrultusunda futbolcu ile birlikte tazminattan sorumlu tutulduğunu belirtti. Ayrıca, FIFA kararına karşı CAS'ta temyiz yolunun açık olduğu ve kararın henüz kesinleşmediği vurgulandı. Şirket, futbolcuya ödenecek tazminatın, futbolcuyla yapılan anlaşma doğrultusunda rücu edilebileceğini ifade etti.

FIFA, Galatasaray'ın geçen sezon Shakhtar Donetsk'ten transfer ettiği Tete için önemli bir karar verdi. Kulübün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada belirtildiğine göre, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Shakhtar Donetsk'in talebinin kısmen kabul edilmesiyle birlikte Tete'nin 2.389.776,24 Euro tazminatı ve bu tutarın 8 Ağustos 2023'ten itibaren işleyecek %5 faiziyle birlikte ödenmesine hükmetti. Galatasaray Kulübü ve futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins, bu tazminattan müştereken ve müteselsilen sorumlu tutuldu. FIFA'nın kararına karşı CAS'ta temyiz yolunun açık olduğu ve kesinleşme aşamasında olmadığı belirtildi. Şirket, tazminatın ödenmesi durumunda futbolcuyla yapılan anlaşma uyarınca geri talep edilebileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.