İzmir Konak'ta bisikletli ve köpekli koşu etkinliği düzenlendi

İzmir Konak'ta bisikletli ve köpekli koşu etkinliği düzenlendi
İzmir'in Konak ilçesinde düzenlenen köpekli koşu ve bisikletli köpekli koşu etkinlikleri, katılımcılara keyifli ve enerjik anlar yaşattı. Katılımcılar, köpekleriyle spor yapmanın harika bir deneyim olduğunu belirtti.

İzmir'in Konak ilçesinde, köpekli koşu (canicross) ve bisikletli köpekli koşu (bikejoring) etkinlikleri düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Federasyonu ve Bobyland Spor Kulübü işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik, Güzelyalı Tramvay durağı ile Karantina durağı arasında yapıldı. Köpekli koşuda 34, bisikletli köpekli koşuda ise 7 katılımcı yarıştı.

İzmir Konak'ta bisikletli ve köpekli koşu etkinliği düzenlendi

Canicross nedir?

Canicross, koşucu ile köpeğin uygun ekipmanlarla birbirine bağlanarak yapılırken, bikejoringde köpek bisikletin çerçevesine bağlanarak çekiyor. Katılımcılar belirlenen mesafede zamana karşı yarıştılar. Etkinliği organize eden Bahadır Karabulut, bu aktivitenin köpek sahipleri ve köpekler için sağlıklı bir egzersiz olduğunu belirtti. Karabulut, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın etkinlikteki desteğinden memnuniyetini dile getirdi.

Katılımcılar açıklamada bulundu

Katılımcılardan Hatice Figen Alpan, etkinliğin çok keyifli ve enerjik geçtiğini belirtti. "Köpeğinizle spor yapmak harika bir deneyim. Bisikletle ve koşuyla farklı tatlar alıyorsunuz. Üç köpeğimi de getirdim ve arkadaşlarım da köpekli koşuyu deneyecek. Köpeğinizle yapabileceğiniz çok güzel bir aktivite. Kemerinizi takıyorsunuz ve köpeğinizle koşmaya başlıyorsunuz. Köpeğinizin sizi çekmesiyle hızlanıyorsunuz, bu yüzden hiç zor değil." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.