Merih Demiral 57. saniyede attığı golle Euro 2024'e damga vurdu

Merih Demiral 57. saniyede attığı golle Euro 2024'e damga vurdu
A Milli Takımımızın Avusturya'ya karşı elde ettiği üstünlüğün mimarı Merih Demiral, tarihi bir ana imza attı. Merih'in ağları sarsan o gol, Türkiye'nin uluslararası arenada kaydettiği en hızlı gol olarak kayıtlara geçti.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda heyecan dolu son 16 raundunda Türkiye, Avusturya'ya karşı sahaya çıktı. Karşılaşmanın hemen başında, Arda Güler'in mükemmel bir köşe vuruşu sonrası Merih Demiral'ın kafa vuruşuyla topu filelere göndermesiyle A Milli Takım skoru 1-0 yaptı. Bu golle Merih Demiral, turnuva tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

A Milli Takım

Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki mücadelesinde, maçın henüz ilk dakikalarında Merih Demiral'ın golüyle Avusturya karşısında öne geçtiği anlar tarihe geçti. 57. saniyede gelen bu gol, Türkiye'nin uluslararası arenada en hızlı golü olarak kayıtlara düştü. Aynı zamanda, bu gol Avrupa Şampiyonası'nın en hızlı ikinci golü olma özelliğini taşıyor. Rekorun sahibi ise, Nedim Bajrami'nin EURO 2024 grup aşamasında İtalya'ya karşı 23 saniyede attığı gol.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.