Para ödülü veriliyor: İzmir'de 11. kez 19 Mayıs Yol Koşusu gerçekleştirilecek

Para ödülü veriliyor: İzmir'de 11. kez 19 Mayıs Yol Koşusu gerçekleştirilecek
19 Mayıs'ta İzmir'de para ödüllü maraton koşusu başlıyor! Ayrıntılar haberimizde...

İzmir, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 08.00’de 11. kez ev sahipliği yapacağı 19 Mayıs Yol Koşusu'na hazırlanıyor. "Yolumuz Cumhuriyetse Yorulmak Bilmeyiz" sloganıyla düzenlenecek bu etkinlik, gençleri spora teşvik etme misyonu üstlenirken, Türkiye'de 16-34 yaş kategorisinde para ödülü verilen tek yol yarışı olma özelliği taşıyor.

Koşunun başlangıç ve bitiş noktası olarak Cumhuriyet Meydanı seçilirken, katılımcılar Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde 5 kilometrelik bir parkurda koşacaklar. Ardından Sadıkbey Tramvay durağından geri dönülecek, toplamda ise 10 kilometrelik bir yol kat edilecek.

Etkinliğe katılmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 99 ile başlayan kimlik numarasına sahip olan 16-34 yaş arası sporcular kayıt yaptırabilecekler. Katılımcılar, kupa ve para ödülü kazanma şansı yakalarken, yarışı tamamlayan her sporcu anı madalyası ile ödüllendirilecek.

Ödüller kategorilere göre ayrılarak şu şekilde belirlendi:

16-18 yaş grubu erkek ve kadınlar için;

Birinciye: 5 bin TL

İkinciye: 4 bin TL

Üçüncüye: 3 bin TL

izmir maraton

22-24 yaş grubu erkek ve kadınlar için;

Birinciye: 4 bin TL

İkinciye: 3 bin TL

Üçüncüye: 2 bin TL

Ve 19-21 yaş grubu erkek ve kadınlar , 25-27 yaş grubu erkek ve kadınlar, 28 yaş erkek ve kadınlar ve 31-34 yaş grubu erkek ve kadınlar için de 22-24 yaş grubu için verilen ödül dağılımlarının aynısı mevcut olacak.

Koşu öncesinde katılımcılar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacaklar ve belirli bir saat sonrasında alan dışına çıkış izni verilmeyecek. Ayrıca, yarış esnasında dikkat edilmesi gereken kurallar arasında göğüs numarasının başkalarına devredilmemesi, parkur dışına çıkılmaması gibi önemli detaylar bulunuyor.

İzmir, sporun ve dayanışmanın buluşma noktası olan bu etkinlikle bir kez daha adından söz ettirecek. 19 Mayıs Yol Koşusu, hem sporculara unutulmaz bir deneyim yaşatacak hem de gençlerin spora olan ilgisini artırarak sağlıklı bir yaşam biçimine teşvik edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.