5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Heyecanla Başladı

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Heyecanla Başladı
Gaziantep'te kültürel zenginliğin sembolü olan 5. Opera ve Bale Festivali, sanat dolu etkinliklerle kapılarını açtı.

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Resmi Olarak Başladı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Gaziantep'in kültürel ve sanatsal zenginliklerini vurgulayarak, festivalin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali İçerisinde

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, bu yıl GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında sanatseverlerle buluştu. Etkinliklerin ilki, Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen Senfonik İncesaz konseriyle gerçekleştirildi.

Sanat Dolup Taşacak

Tan Sağtürk, yaptığı açıklamada, "Bu yıl, Antalya Aspendos Opera Bale Festivali ile aynı anda gerçekleştirdiğimiz 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, gençler ve çocuklar için özel etkinlikler sunacak. Festivalin açılış konserinde Bremen Mızıkacıları sahne alacak. Ayrıca, Gaziantepli sanatseverlerle buluşacak bir klasik opera deneyimi için La Traviata da programda yer alacak," ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in Kültürel Zenginliği

Gaziantep'te bulunan etkileyici sahnelerden oldukça etkilendiğini belirten Sağtürk, "Sanatçılarımız ve teknik ekibimiz buradaki potansiyeli çok beğendi. Gaziantepliler, bu tür etkinlikler için oldukça şanslı," dedi.

Geleceğin Planları

Son olarak Sağtürk, "Gurur duyuyoruz, önümüzdeki yıl 6. Opera ve Bale Festivali'ni düzenlemeyi planlıyoruz. Bu heyecan, bizim için itici bir güç olacak," diyerek geleceğe yönelik umut verici mesajlar verdi.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle...

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle başladı. Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.