Adana'da Tabancayla İşlenen Cinayette Firari Sanığın Tutuklanması

Adana'da Tabancayla İşlenen Cinayette Firari Sanığın Tutuklanması
Adana'da bir cinayet davasında firari sanık Kasım H. tutuklandı. Olayın detayları ve mahkeme süreci detaylandırıldı.

Adana'da Cinayet Davasında Gelişme

Adana'da, sokakta yürüyen bir kişinin tabancayla öldürülmesine ilişkin yürütülen davada, firari sanıklardan biri olan Kasım H. tutuklandı.

Olayın Detayları

1 Eylül 2023 tarihinde Merkez Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi'nde meydana gelen silahlı saldırıda, İbrahim Taşkıran isimli şahıs motosikletle gelen saldırganlardan biri tarafından vurularak ağır yaralanmış ve hastanede yaşamını yitirmişti. Saldırı anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansımıştı.

Mahkeme Süreci ve Savunma

Yakalanan sanık Kasım H, emniyetteki işlemlerinin ardından Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme başkanı, saldırı öncesindeki durumu sorduğunda, Kasım H. İbrahim Taşkıran ile hiçbir ilgisi olmadığını ve olay günü iş yerinde olduğunu iddia etti. "İbrahim Taşkıran'ı tanımıyorum. Kendisini hiçbir zaman takip etmedim" diyerek suçlamalara karşı çıktı.

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, tanık ifadelerini, sanığın üzerine atılı suçun niteliğini, kaçma şüphesini, güvenlik kamera görüntülerini ve HTS kayıtlarını değerlendirerek Kasım H.'nin tutuklanmasına karar verdi. Davada toplamda 3'ü firari, 9'u tutuklu 18 sanık bulunuyor.

Cinayet Davası Devam Ediyor

İbrahim Taşkıran'ın amaçsız bir saldırı sonucunda yaşamını yitirmesi ve cinayete karışan diğer sanıklar için de çeşitli hapis ceza talepleriyle dava sürdürülmektedir.

Mersin'in Mut ilçesinde tartıştıkları kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan aynı aileden 3 kişi...

Mersin'in Mut ilçesinde tartıştıkları kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.