Akçakoca Açıklarında Su Altında Gizemli Demir Kalıntıları

Akçakoca Açıklarında Su Altında Gizemli Demir Kalıntıları
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde zıpkınla balık avlayan Gürkan Gürbüz, gizemli demir kalıntılarını kayda aldı.

Akçakoca Açıklarında Su Altı Keşfi

Düzce'nin Karadeniz'e kıyısı olan Akçakoca ilçesinde, su altında ilginç bir bulguya rastlandı. Zıpkınla balık avlamak amacıyla denize dalan Gürkan Gürbüz, akşam saatlerinde derinlikte gördüğü demir kalıntılarını su altı kamerasıyla görüntülemeyi başardı.

İlk Keşfi 8 Yıl Önce Yapıldı

Gürbüz, yaptığı açıklamada, bu kalıntılara ilk kez 8 yıl önce şahit olduğunu belirtti. O zaman suyun bulanık olduğunu ve net bir görüntü elde edemediğini ifade eden Gürbüz, "Son dalışımda ise su oldukça berraktı. Bu sayede kalıntıları net bir şekilde görebildim ve kaydımı yaptım. Zıpkınıma bağlı olan kameram, balık avlarken her zaman hazır durumda," dedi.

Mürekkep İle Kayıt Altına Alınan Kalıntılar

Deniz tabanında gördüğü kalıntıların geçmişte araştırmalara konu olduğunu dile getiren Gürbüz, "Bazı kişiler, bunların 2. Dünya Savaşı'na ait bir denizaltıya ait olabileceğini öne sürdü. 1944'te Karadeniz'de üç denizaltı batırılmıştı; belki de biri bu kalıntılar," ifadelerini kullandı.

Kalıntıların Ölçüleri ve Durumu

Kalıntıların boyutları hakkında bilgiler veren Gürbüz, "Uzunluğu yaklaşık 20 metre, genişliği ise 7 metre civarında. Çoğu parça halinde duruyor ancak bir bölümü kuma gömüldüğü için tam anlamıyla meydana çıkmamış durumda. Ön kısımda ise dağınık parçalar mevcut," dedi.

Bu gizemli kalıntılar hakkında daha fazla araştırma yapılması bekleniyor ve Gürbüz, dalış küresel merakın artmasına katkı sağlayacağını umuyor.

Düzce'nin Karadeniz'e sahili olan Akçakoca ilçesi açıklarında zıpkınla balık avlayan Gürkan...

Düzce'nin Karadeniz'e sahili olan Akçakoca ilçesi açıklarında zıpkınla balık avlayan Gürkan Gürbüz, deniz tabanında yıllar önce de gördüğü demir kalıntıları su altı kamerasıyla kaydetti. Gürbüz, AA muhabirine, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.