Ankara'da Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Ankara'da Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok
Ankara'da düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Ankara'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Ankara'nın Mamak ilçesinde, kaçakçılık faaliyetlerine yönelik gerçekleştirilen etkili bir operasyon, tarihi eser kaçakçılarına darbe vurdu. Elde edilen bilgilere göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eserlerin yurtdışına kaçırılmaya çalışıldığı yönünde ihbar aldı.

Detaylar Belirginleşiyor

İlk tespitler doğrultusunda, şüpheli bir bireyin, ikametinin alt katındaki boş daireyi depo olarak kullandığı belirlendi. Bunun üzerine, ekipler, belirtilen adrese baskın düzenledi.

Ele Geçirilen Tarihi Eserler

Yapılan baskında, Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke ile birlikte bir adet Bizans sikke, ayrıca milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili ve Roma ile Osmanlı dönemlerine ait 6 obje ele geçirildi.

Gözaltı ve İlgili Kurumlar

Operasyon kapsamında bir kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen tarihi eserler, Etnografya Müzesi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Bu olay, kültürel mirasın korunması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda...

Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke, Bizans dönemine ait sikke, milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 6 obje ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.