Beyoğlu'nda Terra Santa Manastırı Tahliyesine Tepkiler

Beyoğlu'nda Terra Santa Manastırı Tahliyesine Tepkiler
CHP'li yöneticiler, Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'nın tahliye kararına sert tepki gösterdi.

Beyoğlu'nda Tahliye Kararına Tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından alınan tahliye kararına karşı birlikte hareket etti. Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı ile ilgili yapılan açıklamalarda, bu kararın ilçedeki sosyal hizmetleri sekteye uğratacağına dikkat çekildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Tepkiler

Özgür Çelik, manastırın Beyoğlu Belediyesine tahsisinin iptal edilmesine yönelik olarak yaptığı açıklamada, bu durumun gençlerin sosyal aktivitelerini engellemeye yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. Çelik, "Burayı günde binlerce genç ziyaret ediyor, vakit geçiriyor. Burada sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleniyor. Şimdi buraya bir tahliye kararı getirilerek Beyoğlu halkı cezalandırılıyor," dedi.

Belediye Başkanı Güney'in Açıklamaları

Belediye Başkanı İnan Güney ise, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan tahsis protokolünün 22 Aralık 2022'de 10 yıl süreyle imzalandığını belirterek, "Ancak şimdi bize duyurulan bilgiye göre, yarın buradan polis zoruyla tahliye edileceğiz," dedi. Bu durumun kentteki kültürel ve sosyal hizmetlere darbe vuracağına vurgu yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve...

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve beraberindekiler, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'nda Beyoğlu Belediyesine yönelik tahliye kararına tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.