Bir ilde daha ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Bir ilde daha ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Osmaniye Valiliği tarafından yayınlanan bir yazıda 15 Haziran-31 Ekim tarihleri ​​arasında ormanlık alana girişin yasaklanacağını duyuruldu.

Osmaniye Valiliği'nin yayınladığı bir yazıya göre, orman yangınlarını önlemek amacıyla belirlenen alanlar haricinde 31 Ekim'e kadar ormana erişim yasaklandı. Açıklamada, orman kenarlarında, ormanlık alanların çevresinde veya içinden geçen yollarda dinlenmenin ve piknik yapmanın yasak olduğu belirtildi.

Osmaniye Valiliği'nin yayınladığı yazıda şöyle denildi:

"Orman içinde ve kenarında her çeşit yanıcı, parlayıcı, patlayıcı ve tutuşturucu malzemelerin yanı sıra atık malzemelerin bırakılması yasaklanmıştır. Orman içiyle bitişiğinde, orman ilke ilişiği olmayan köy-mahalleler de dahil olmak kaydıyla anız, bağ-bahçe, zeytinlikler, tarla temizliği sonrası meydana gelen dalların, bitki örtülerinin yakılması yasaklanmıştır. Kara yolları güzergahı üzerinde seyir ve park halinde olan araçlardan yangına sebep olabilecek malzemelerin atılması, bırakılması yasaktır. Ormanlık sahalarda içeinde sürek avı yapılması da yasaklanmıştır."

Osmaniye Valiliği ormanlık alana giriş yasağı

Açıklamada, kötü hava şartlarında ek kapatmaların uygulanabileceği belirtildi ve girişin ücretsiz olacağı alanlar şu şekilde sıralandı:

"Seyir Tepesi, Olukbaşı A tipi mesire yeri, Ergenekon Meydanı, Çiftmazı Tabiat Parkı, Karanlıkdere, Zorkun Şenlik Tepesi, Karatepe Aslantaş Milli Parkı, Sumbas-Döğenli C tipi mesire yeri, Savrun-Kokar C tipi mesire yeri, Kadirli Taputepesi B tipi mesire yeri."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.