Bursa'da Sahte Evrak Düzenleyen 3 Kişi Tutuklandı

Bursa'da Sahte Evrak Düzenleyen 3 Kişi Tutuklandı
Bursa'da yabancı uyruklulara sahte belgeler düzenleyen 3 şüpheli, polis operasyonuyla yakalanarak tutuklandı.

Bursa'da Sahte Evrak Operasyonu

Bursa'da, yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikamet belgesi düzenleyen 3 şüpheli, düzenlenen operasyon sonucunda tutuklandı.

Yasa Dışı Faaliyetlerin Ortaya Çıkışı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığına yönelik çalışmalarını sürdürdü. Yapılan araştırmalar neticesinde, danışmanlık ve turizm acentesi adı altında faaliyet gösteren bir işletmenin, yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere ait sahte belgeleri bastırarak kargoyla gönderdiği belirlendi.

Operasyonun Detayları

Çalışmalar kapsamında, şüphelilerin kargoya verdikleri 27 paket incelendi. Gönderiler arasında gizlenmiş toplam 41 sahte kimlik ve sürücü belgesi, Fransa'ya gönderilmeden önce ele geçirildi. Şüphelilere ulaşmak için 3 iş yeri ve 2 ikamete baskın düzenlendi.

Elde Edilen Bulgular

Tutuklanan şüpheliler A.K. ve A.K.E.A. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 4 diz üstü bilgisayar, 10 adet sahte kimlik, çeşitli bilgisayar malzemeleri, cep telefonları ve toplamda 14 bin 524 dolar, 2 bin 400 euro ile 45 bin 154 lira ele geçirildi. Şüpheliler, sosyal medya üzerinden bağlantı kurdukları bir yabancı aracılığıyla bu belgeleri temin ettiklerini ifade etti.

Suçüstü Yakalama

Diğer bir şüpheli olan S.J., şüphelilerin buluşma noktalarında tespit edilerek gözaltına alındı. Onun üzerinde, çeşitli ülkelere ait sahte kimlik ve belgelerin bulunduğu 10 adet kart ele geçirildi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından, 3 şüpheli adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere...

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgesi düzenleyenlere yönelik operasyonda yakalanan 3 zanlı tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.