Candan Kardeşler Davasında Yeni Gelişmeler

Candan Kardeşler Davasında Yeni Gelişmeler
Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in yargılandığı davada müştekiler ifadelerini verdi.

Candan Kardeşler Davasında Müştekilerin İfadeleri Alındı

Son günlerde dikkatleri üzerine çeken sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda 'Nihal Candan' olarak bilinen ablası Gülnihal Çiçek ile birlikte 21 sanığın yargılandığı dava, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

İfadeleriyle Dikkat Çektiler

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Alisya Bahar Candan ile Gülnihal Çiçek’in yanı sıra bazı tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Hazır bulunan şikayetçiler ve taraf avukatları, duruşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Duruşmada dikkat çeken diyaloglar

Tutuklu sanık Alisya Bahar Candan’ın ailesinin salona girmesini beklerken çok duygusal anlar yaşandı. Candan, ablası Gülnihal Çiçek’e 'Çok güzel olmuşsun.' diyerek moral vermeye çalıştı.

Müştekilerin Şikayetleri

Yargılama sürecinde müştekilerden Ercan Turanlı, sanıklardan zarar gördüğünü ve dolandırıldığını belirterek 300 bin lira kaybettiğini ifade etti. Müşteki Emre Karataş da, kendisinin dolandırıldığını düşündüğü bir süreçten geçtiğini vurguladı.

Özkan Yıldız adındaki müşteki, araç almak için sanıklarla olan ilişkisini ve yaşadığı mağduriyeti anlatarak toplam zararın 700 bin lira olduğunu belirtti.

İddianame ve Yargılama Süreci

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 38 müşteki ve 21 sanık yer alıyor. Sanıkların, organize suç örgütü kurmak ve dolandırıcılık yapmak gibi suçlardan yargılandığı ifade ediliyor. Candan kardeşlerin, suç örgütü içinde etkin rolleri olduğu belirtiliyor. Alisya Bahar Candan'ın 14 yıldan 44 yıla, Gülnihal Çiçek'in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Duruşmanın devamı için tarih 20 Eylül Cuma günü olarak belirlendi.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.