Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'ndaki Konuşmasında İsrail'i Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'ndaki Konuşmasında İsrail'i Eleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda İsrail'e yönelik eleştirilerde bulundu ve bölgedeki insani krizlere dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eleştirileri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de bulunan Türkevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda yer almasını eleştirdi.

"Soykırım suçu" ifadeleriyle Netanyahu'yu hedef alan Erdoğan, "Filistin'de soykırım yapmış bir suçlunun BM çatısı altında yer alması utanç verici bir durumdur" dedi.

Yoğun Program ve Diplomatik Temaslar

Erdoğan, ABD ziyaretinin yoğun geçtiğini, BM Genel Kurulu'nda birçok önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı. Ayrıca, Türk-Amerikan toplumunun Türkiye'nin çıkarlarını savunma çabalarını takdir ettiğini vurguladı.

Amerikan İş Dünyası ile Buluşma

Türk Amerikan İş Konseyi tarafından düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı'na katıldığını belirten Erdoğan, Amerikan iş insanlarına Türkiye'nin yatırım fırsatlarını aktardığını ifade etti.

Bölgesel Krizler ve İnsani Yardım

Erdoğan, Gazze'deki insani krizin derinleştiğine dikkat çekerek, yardımların artırılması gerektiğini vurguladı. Başta Lübnan olmak üzere bölgedeki gelişmelerin ciddi bir kaygı yarattığını belirtti.

"İsrail, Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yaymak için her yola başvuruyor" diyen Erdoğan, dünya kamuoyunun bu durum karşısında sessiz kalmasının kaygı verici olduğunu ifade etti.

BM Reformu İhtiyacı

BM'nin yapısal reform ihtiyacına da değinen Erdoğan, güçlünün haklı olduğu bir düzenin sürdürülebilir olmadığını söyledi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası ciddi kayıpların olduğunu vurguladı.

İsrail'in Saldırıları ve Bölgesel Güvensizlik

Erdoğan, İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'a yönelik saldırılarını ve bölgedeki gerilimi değerlendirdi. Lübnan halkının acı çektiğini belirten Erdoğan, yaşanan travmanın sona ermesini temenni etti.

Son olarak, Netanyahu'nun yaşadığı sürecin bir rüya olduğunu ve bunun bir gün sona ereceğini belirterek, bu durumdan sadece bölge halkının değil, tüm dünyanın etkileneceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde, açıklamalarda bulunduğu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde, açıklamalarda bulunduğu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.