Denizli'de Yüksek Kazanç Vaadiyle Dolandırıcılık Operasyonu

Denizli'de Yüksek Kazanç Vaadiyle Dolandırıcılık Operasyonu
Denizli'de dolandırıcılık operasyonunda 2 kişi tutuklandı, 48 mağdura 2 milyon avro ve 600 bin lira dolandırıldıkları iddia edildi.

Denizli'de Dolandırıcılık Operasyonu

Denizli'de gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, yüksek kazanç vaadiyle 48 kişiyi dolandırdığı iddia edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Yüksek Kazanç Vaadi ve Toplam Zarar

Denizli Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, şüpheliler, Türkiye ve yurt dışında yaşayan kişilere hisse senedi gibi finansal araçlarla yatırım yapmaları için 2 milyon 109 bin 272 avro, 600 bin lira ve 80 bin İsviçre frangı gibi büyük meblağlar toplamış.

Mağdurların İhbarı Üzerine Soruşturma Başlatıldı

Yatırım yapılan paraları geri alamayan mağdurların başvurusu üzerine, 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet güçlerinin eş zamanlı düzenlediği operasyonda 3 kişi yakalandı, diğerlerinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve bir kurusıkı tabanca ele geçirildi. Bu malzemelerin arasında 2 cep telefonu, 5 dizüstü bilgisayar, 2 tablet, 4 flaş bellek ve 2 harici hard disk bulunuyor.

Mahkeme Süreci

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden iki kişi "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yetkililer, dolandırıcılıkla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Denizli'de dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı....

Denizli'de dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı. Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda kurusıkı tabanca, 2 cep telefonu, 5 dizüstü bilgisayar, 2 tablet, 4 flaş bellek ve 2 harici hard disk ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.