Ege Denizi'nde korkutan hareketlilik! Son 48 saatte 100'den fazla deprem oluştu!
Ege Denizi son 48 saat içerisinde oldukça hareketliydi. 1-3 Şubat tarihleri arasında 100'den fazla deprem kaydedildi. Ege denizinde en küçük depremin büyüklüğü 1,3 olarak kaydedilirken en büyük sarsıntı 4,8 şeklinde kayıtlara alındı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayımlanan verilerde Ege Denizi, son 48 saatte 100'den fazla depremle sarsıldı. 1 Şubat gece yarısından 3 Şubat gece yarısına kadar 100'den fazla deprem kaydedildi. En küçük depremlerin büyüklüğü 1,3 ile 4,8 arasında değişti.
AFAD'ın resmi internet sitesindeki son bilgilere göre, Ege Denizi'nde saat 20.41'i gösterdiğinde ,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10.45 kilometre derinlik kısmında meydana geldiği aktarıldı.
4.4 Şiddetinden İki Deprem Daha!
Ege Denizi'nde üst üste iki kez 4.4 büyüklüğünde sarsıntı gerçekleşti. AFAD'ın verdiği bilgilerde Ege Denizi'nde saat 20.45'te büyüklüğü 4.4 olan iki deprem üst üste meydana geldi.
Depremlerin 7 ile 6,99 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedildi.
AFAD, Ege depremine ilişkin bir yazı yayınladı. AFAD'ın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma göre, Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bu yana yoğunlaşan deprem sayısı 400'ü geçti. Açıklamada, sismik fırtına şeklinde gerçekleşen etkinliğin Richter ölçeğine göre 4,8 büyüklüğünde, şimdiye kadar kaydedilen en güçlü depremle sonuçlandığı aktarıldı.
Açıklamada, depremin Santorini'nin yaklaşık olarak 25 kilometre kuzeydoğusunda, 5 ila 25 kilometre arası değişen derinliklerde meydana geldiği belirtildi.
Türkiye'nin kıyılarına en yakın deprem ise 140 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Açıklamada, aynı bölgede 2011 ve 2012 yıllarında benzer sismik aktivite yaşandığı hatırlatılarak, 14 ay devam eden depremlerin volkanik aktiviteye yol açmadığı belirtildi.
Gelişmelerin yakından takip edildiği, bilim insanları ve araştırmacıların AFAD ile birlikte sismik aktivite, olası volkanik aktivite ve tsunamileri araştırmak üzere çalışmalar yürüttüğü belirtildi.
Kamuoyuna sosyal medyada yayımlanan asılsız bilgilere itibar edilmemesi uyarısı yapılarak, doğru bilgiye ulaşmak adına resmi kaynakları takip etmeleri gerektiği vurgulandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.