Erzurum'da Terör Propagandası Yapan 10 Şüpheli Yakalandı

Erzurum'da Terör Propagandası Yapan 10 Şüpheli Yakalandı
Erzurum'da sosyal medyada terör propagandası yapan 10 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili süreç devam ediyor.

Erzurum'da Terör Propagandası Faaliyetlerine Operasyon

Erzurum'da, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Bu şahısların, Aynularab (Kobani) bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te yaşanan olayların yıl dönümü etkinliklerine katılabilecekleri değerlendiriliyordu.

Jandarma Operasyonları Devam Ediyor

İl Jandarma Komutanlığı, silahlı terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında sosyal medya aktivitelerini izlemekte. Ekipler, yapılan teknik takiplerin ardından Karayazı'da 7, Tekman'da 3, Hınıs ve Köprüköy'de birer şüpheliyi tespit etti.

Yakalanan Şüpheliler ve Adli Süreç

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda 10 şüpheli yakalandı. Ayrıca, firari durumda olan 2 şüphelinin yakalanması için yürütülen çalışmalar da devam etmekte. Jandarma işlemlerinin sonrasında, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı, diğerleri ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Erzurum'da Aynularab (Kobani) bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te yaşanan olayların yıl dönümü...

Erzurum'da Aynularab (Kobani) bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te yaşanan olayların yıl dönümü etkinliklerine katılabileceği değerlendirilen ve sosyal medya platformları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen 10 şüpheli yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.