Eyüpsultan Trafik Kazasında Avukat Burak Erden'den Açıklama

Eyüpsultan Trafik Kazasında Avukat Burak Erden'den Açıklama
Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatı Burak Erden, Timur Cihantimur'un sunduğu raporu eleştirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Eyüpsultan Trafik Kazası Üzerine Açıklama

Eyüpsultan'da meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine yol açan trafik kazasına ilişkin davada, Aci'nin ailesinin avukatı Burak Erden basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Avukat Burak Erden'in Açıklamaları

Burak Erden, "Timur Cihantimur'un avukatları tarafından sunulan özel raporun mahkemede hiçbir bağlayıcılığı yok." dedi. Erden, daha önce sunulan bilirkişi ve adli tıp raporlarının, Cihantimur'un asli kusurlu olduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Özel Raporun Geçerliliği

Erden, "Özel raporun, adli bilirkişi olarak nitelendirilen kişiler tarafından kasıtlı olarak yanlış yapıldığını düşünüyoruz. Önceden sunulan mühendis raporları, aracın hızının 170-180 kilometre olduğunu ve azami hız sınırını aştığını belirtiyor; bu da karşı tarafın kusurlu olduğunu ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

Kaza Detayları

Olay, 1 Mart'ta gerçekleşti. Seyir halindeki 3 ATV'den biri arızalanarak yol kenarına çekilmiş, burada tamir edilirken, aynı yöndeki bir araç bu araçlara çarpmıştı. Kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken, 4 kişi yaralanmıştı.

Kazaya sebebiyet veren 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un aracıyla olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiş, ikilinin Mısır ve ABD'ye gittiği öğrenilmiştir. Şüphelilerin iadesi için yapılan geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığı tarafından ABD makamlarına iletilmişti.

Yüksek Mahkeme Kararları

Cihantimur ve Tok, ABD'de yakalandıktan sonra mahkemeye çıkarıldılar. 18 Haziran'daki duruşmada, anne ve oğlunun tutukluluk halinin devamına karar verildiği açıklandı. Cihantimur'un avukatları ise, müvekkillerinin bulunduğu tutukevinin şartlarının kötü olduğunu belirterek, ev hapsi veya yer değiştirilmesi talep etti; ancak bu talep 21 Haziran'da mahkeme tarafından reddedildi.

Eyüpsultan'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatlarından...

Eyüpsultan'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatlarından Burak Erden, adliye önünde basın mensuplarına, soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.