Fransa'da Macron Karşıtı Büyük Gösteriler

Fransa'da Macron Karşıtı Büyük Gösteriler
Fransa'da binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Macron'un seçim sonuçlarını göz ardı ederek başbakan atamasını protesto etmek için sokağa çıktı.

Fransa'da Macron'un Politikalarına Tepkiler Yükseliyor

Fransa'da, yapılan genel seçimlerin sonuçlarına göre yeni başbakan adayını atamayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un görevden alınmasını talep eden binlerce kişi sokaklara döküldü.

Başkent Paris ve Diğer Şehirlerde Protestolar

Başkent Paris ile birlikte Lyon ve Marsilya'da toplanan protestocular, Macron iktidarını protesto etti. Gösterilerin nedeni, sol ve çevreci ittifak Yeni Halk Cephesi'nin (NFP) başbakan adayı Lucie Castets yerine, merkez sağcı Michel Barnier'nin hükümeti kurmakla görevlendirilmesi oldu.

Talepler ve Sloganlar

Göstericiler, Macron'un seçmen iradesini hiçe saydığı yönünde eleştirilerde bulunarak, 2027 yılına kadar görevde kalacak olan Cumhurbaşkanı'nın azledilmesini istediler. Yükseltilmesini talep ettikleri asgari ücretin 1600 avro olması ve emeklilik yaşının 60 olarak belirlenmesi gibi ekonomik önlemler de dile getirildi.

Gösteride Destekleyen İsimler

Protesto, Bastille Meydanı’nda başladı ve Nation Meydanı’nda sona erdi. Gösteriye, NFP’nin bileşeni olan Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot ve LFI milletvekili Thomas Portes katıldı. Sarı yelekliler ve Filistin destekçileri de gösteride yer aldı.

Sosyal Medyayı Hareketlendiren Sloganlar

Göstericiler, "Macron istifa" pankartları taşıyarak, "Macron istemese de çalışanların onuru ve daha iyi bir dünya için buradayız" gibi sloganlar attı. Macron’un başında taç olan bir maskeyi takarak kral kostümü giyen bir kişinin, Michel Barnier'nin yüzünün yer aldığı bir oyuncak tutması dikkat çekti.

İmza Kampanyası Başlatıldı

Macron'un görevden alınması için imza toplama kampanyası da protestolar sırasında yoğun ilgi gördü. Fransa'nın sömürgeleri Yeni Kaledonya ve Martinik kökenli katılımcılar, Paris’teki gösteriye destek vererek, ada toplumlarındaki yaşam standartlarının yüksekliğine dikkat çekti.

Laly isimli 23 yaşındaki bir gösterici, hükümetin seçim sonuçlarına saygı göstermediğini belirterek, bu durumun gençlerin sandığa gitmekten vazgeçmelerine neden olabileceğini vurguladı. Laly, "Her seferinde insanlara oylama çağrısı yapmakta zorlanıyoruz; çünkü oy vermenin önemini anlatmak da her zaman kolay olmuyor" dedi. Bu durumun, demokrasinin temel taşlarını sarsabileceğine dikkat çekti.

Fransa'da genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın ortak başbakan adayını göreve getirmeyen...

Fransa'da genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın ortak başbakan adayını göreve getirmeyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un azledilmesini isteyen binlerce kişi gösteri yaptı.

Fransa'da genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın ortak başbakan adayını göreve getirmeyen...

Fransa'da genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın ortak başbakan adayını göreve getirmeyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un azledilmesini isteyen binlerce kişi gösteri yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.