Gizli Fon Dolandırıcılığı Davasında Dava Dosyaları Birleştirildi

Gizli Fon Dolandırıcılığı Davasında Dava Dosyaları Birleştirildi
İstanbul'da 'yüksek karlı gizli fon' dolandırıcılığı davasında birleştirilmiş dosyalarla yargılama devam ediyor.

Gizli Fon Dolandırıcılığı Davası Gelişmeleri

Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon olarak bilinen dolandırıcılık meselesi nedeniyle yürütülen davada, mahkeme heyeti, dosyaların birleştirileceğine hükmetti. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Atilla Baltaş, Mert Zeydanlı, Ömer Kahraman ile Merve Yılmaz ve Tanın Yılmaz gibi isimlerin ifadeleri dinlendi.

Davanın Detayları ve İfadeler

Mahkemede, tutuklu sanık Seçil Erzan, Atilla Baltaş ile geçen para alışverişlerine ilişkin detaylar sundu. Erzan, Baltaş'ın kendisinden çok miktarda para aldığını savunarak, bu süreçte 2012 yılında bankanın Florya şubesi'ne atandığını ifade etti. Baltaş'ın kendisine yaklaşık 400 bin TL yolladığını ve daha sonra bunun faiziyle geri ödendiğini dile getirdi.

Diğer Müştekilerin İfadeleri

Duruşmada Merve Yılmaz ve Tanın Yılmaz da müşteki olarak ifade verdi. Erzan, bu iki isimden de daha fazla para aldığını öne sürdü. Yılmaz, 200 bin TL'yi kendisine değerlendirilmesi için verdiğini, bu süreçte büyük miktarlarda kazanç sağladığını ifade etti.

Nur Erkasap'ın Açıklamaları

Mahkemede ilk kez ifade veren Nur Erkasap, sanık Seçil Erzan'a 500 bin dolar verdiğini ancak yalnızca 80 bin dolar geri alabildiğini belirtti. Erkasap, bu süreçte, Fatih Terim'in önerisiyle Erzan ile irtibata geçtiğini, bir fon aracılığıyla kazanç sağlamayı düşündüğünü söyledi.

İddianame ve Yasal Süreç

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erzan'ın sahte belgeler oluşturduğuna ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. Sanık Erzan'ın, yüksek kar vaadiyle futbolcular ve iş insanlarından topladığı para miktarı 2 milyon dolara kadar çıkıyor. Ayrıca, diğer sanıkların da dolandırıcılıkla ilgili suçlamaları olduğu ve çeşitli hapis cezalarının talep edildiği bildirildi.

Sonuç

Mahkeme, tüm dava dosyalarının ana davayla birleştirilmesine karar verdi ve yargılama süreci devam ediyor.

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayında, birleştirme talepli...

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayında, birleştirme talepli hazırlanan iddianamelere ilişkin yargılamalarda mahkeme heyeti, dava dosyalarının ana dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.