Hollanda, Ukrayna'ya 28 Zırhlı Araç Gönderiyor

Hollanda, Ukrayna'ya 28 Zırhlı Araç Gönderiyor
Hollanda Savunma Bakanı, Ukrayna'ya 28 Viking zırhlı araç sağlandığını ve Ukraynalı askerlerin eğitim aldığını duyurdu.

Hollanda'nın Ukrayna'ya Askeri Desteği

Hollanda, Ukrayna'ya 28 adet Viking paletli zırhlı muharebe aracı gönderdi. Bu gönderim hakkında açıklama yapan Ruben Brekelmans, Hollanda Savunma Bakanı, gönderilen araçların yanında Ukraynalı askerlerin eğitim süreçlerinin de devam ettiğini belirtti.

Eğitim ve Operasyonel Destek

Brekelmans, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Ukrayna'ya olan desteklerinin Rusya'nın tehditlerine karşı direncin artırılması adına kritik rol oynadığını vurguladı. "Ukrayna'ya verdiğimiz destek, Rusya'yı uzakta tutmayı sürdürüyor," diye ifade etti.

F-16 Savaş Uçakları ve Savaş Hukuku

Ayrıca, Hollanda'nın sağladığı F-16 savaş uçaklarının, Ukrayna'nın Rusya topraklarında da kullanılabileceğine dikkat çeken Brekelmans, savaş hukukuna göre bu durumun meşru olduğunu iddia etti. "Eğer Rusya'dan bir füze fırlatılırsa, onu Rusya'nın üzerinde de F-16 ile önleyebilirsiniz," dedi.

Brekelmans, Ukrayna'nın saldırılarının sivil hedeflere yönelik olmaması gerektiğini de vurgulayarak, "Bu tür saldırılar kesinlikle kabul edilemez. Bizim belirlediğimiz esas koşullar bunlardır," şeklinde açıklamada bulundu.

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, Hollanda'nın Ukrayna'ya Viking paletli 28 zırhlı...

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, Hollanda'nın Ukrayna'ya Viking paletli 28 zırhlı muharebe aracı gönderdiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.