İSKİ, Ömerli Havzası'ndaki Zararlı Yapıları Ortadan Kaldırdı

İSKİ, Ömerli Havzası'ndaki Zararlı Yapıları Ortadan Kaldırdı
İSKİ, Ömerli Havzası'nda 6 kaçak yapıyı yıkarak su kaynaklarını koruma çalışmalarına devam ediyor.

Ömerli Havzası'ndaki Yapıların Yıkımı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 2560 sayılı İSKİ Kanunu çerçevesinde Ömerli Havzası’nın koruma alanında yer alan zararlı 6 yapıyı etkisiz hale getirdi.

Kaçak Yapıların Tespiti

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, önceden tespit edilen 17 kaçak yapının kaldırılması için yapı sahiplerine tebligat gönderildi. Belirlenen süre içinde bu yapıların 11’i sahipleri tarafından kaldırılırken, kalan 6 yapının yıkım işlemi İSKİ ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Su Kaynaklarının Korunması

Su kaynaklarına 300 metre mesafedeki alanlar "mutlak", 300 ile 1000 metre arasındaki alanlar ise "kısa mesafe" olarak sınıflandırılmaktadır. Bu bölgelerdeki yapılar, belirli bir öncelik sırasına göre yıkılarak İstanbul'un su kaynaklarının korunması hedefleniyor.

Yıkım İstatistikleri

Son 5 yıl içerisinde, Avrupa Yakası'nda 1309, Anadolu Yakası'nda 1497, Melen Havzası'nda ise 40 kaçak yapı tespit edilmiştir. Bu yapılardan 740'ı Avrupa Yakası'nda, 358'i Anadolu Yakası'nda ve 8'i Melen Havzası'nda olmak üzere toplamda 1106 kaçak yapı kaldırılmıştır.

Devam Eden Çalışmalar

İSKİ, kaçak yapıların yıkımı ve su havzalarının kirliliğinin önlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Kurum, su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak adına gerekli tedbirleri almaya devam ediyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri, Ömerli Havzası'nın kısa mesafeli koruma...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri, Ömerli Havzası'nın kısa mesafeli koruma alanında yer alan 6 zararlı yapıyı yıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.