İsrail askerlerinin öldürdüğü aktivist için taziye kabulü

İsrail askerlerinin öldürdüğü aktivist için taziye kabulü
Aydın Didim'de, İsrail askerlerince öldürülen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi taziyeleri kabul etti.

Ayşenur Ezgi Eygi İçin Taziyeler Kabule Edildi

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali, Aydın'ın Didim ilçesindeki dede evinde taziyeleri kabul etti.

Hamid Mazhar Ali ve Taziye Süreci

Hamid Mazhar Ali, ABD'de yaşayan Pakistan kökenli bir vatandaş olarak annesiyle birlikte Didim'e gelerek eşinin yakınları ve komşularıyla bir araya geldi. Gözle görülür şekilde üzgün olan Ali, taziyeleri kabul ederken medya mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Cenaze Süreci ve Ayrıntılar

Edinilen bilgilere göre, Eygi'nin cenazesinin hava yoluyla Türkiye'ye getirilmesi ve Didim'de defnedilmesi planlanıyor.

Olayın Arka Planı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteride katılımcılara ateş açtı. Filistinlilere destek amaçlı bu gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti.

Eygi, Filistin topraklarının işgali karşısında barışçıl ve sivil yöntemlerle destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivisti olarak tanınmaktaydı. Ayrıca, Eygi'nin hayatını kaybettiği dönemde, 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilen Rachel Corrie de aynı harekete mensup bir aktivistti.

Çok Yönlü Tepkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek, İsrail'in işlediği insanlığa karşı suçların hesap vermesi için her platformda mücadele edeceklerini belirtmiştir.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar...

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali, eşinin Aydın'ın Didim ilçesindeki dede evinde taziyeleri kabul etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.