İsrail'in Saldırısında Gambiya Okulu Öğrencisi Aile Kaybı

İsrail'in Saldırısında Gambiya Okulu Öğrencisi Aile Kaybı
Gambiya Maarif Okulu öğrencisi 3 kız kardeş ve anneleri, İsrail'in Lübnan'daki saldırısında hayatını kaybetti.

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısı Büyük Kayba Neden Oldu

23 Eylül sabahı İsrail'in Lübnan'ın güneyinde gerçekleştirdiği saldırı sonucunda, Gambiya Uluslararası Maarif Okulu öğrencileri olan 3 kız kardeş ve anneleri hayatını kaybetti.

Aile Ziyareti Üç Kız Kardeşe Mal Olmadı

Hayatını kaybedenler arasında bulunan 9 yaşındaki Zeina, 5 yaşındaki Zahraa ve 4 yaşındaki Banin Katbay, kanser hastası bir akrabalarının vefatının ardından Lübnan'a gitmişti. Temas ettikleri 23 Eylül'de, yerel saatle 05.00 sularında, İsrail'in gerçekleştirdiği bombalı saldırıya hedef oldular. Baba Muhammed Katbay ailesinin Lübnan'da değil, Gambiya’da kaldı.

Son Anların Korkusu ve Acısı

Anne Muna Katbay, saldırıdan önce Gambiya'daki arkadaşlarıyla konuşurken, yakınlardaki bomba sesleriyle korkan ve ağlayan kızlarının çığlıklarını duyarak telefonu kapatmak zorunda kaldı. Bu acı olay sonrası, 3 kızıyla birlikte yaşamını yitirdi.

Büyük Bir Üzüntü: Boş Sıralar ve Taziyeler

Gambiya’daki Maarif Okulu'nda, Katbay kardeşlerin boş kalan sıraları, arkadaşları ve öğretmenleri arasında derin bir üzüntü yarattı. Mahalledeki taziyelere büyük katılım oldu ve yerel topluluk ağır bir yas tutmaya başladı.

Emine Erdoğan'dan Taziye Mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımla saldırıda hayatını kaybeden Katbay ailesine başsağlığı diledi. Mesajında şunları belirtti: "Gözlerini acıya kapatanlar, yüreklerinde zulmün izini taşır. Katil İsrail tarafından hayattan koparılan masum anne ve kızlarına Allah’tan rahmet diliyor, geride kalanlara sabır temennisinde bulunuyorum."

Gambiya Uluslararası Maarif Okullarının öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri...

Gambiya Uluslararası Maarif Okullarının öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri Muna Katbay, aile ziyareti için gittikleri ülkeleri Lübnan'ın güneyinde, 23 Eylül sabah İsrail'in saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.