İstanbul Mücadele İstatistikleri: Terör, Organize Suçlar ve Asayiş

İstanbul Mücadele İstatistikleri: Terör, Organize Suçlar ve Asayiş
İstanbul Valisi Davut Gül, 2024'ün 9 aylık emniyet verilerini açıkladı; terörle mücadelede önemli rakamlar dikkat çekti.

İstanbul Valisi Gül, Emniyet Verilerini Açıkladı

İstanbul Valisi Davut Gül, 2024 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirilen emniyet operasyonlarına ilişkin verileri paylaştı.

Terörle Mücadelede Başarılar

Gül, terör örgütlerine yönelik yapılan 2 bin 732 operasyonda 5 bin 567 şahsın yakalandığını, bunlardan 531'inin tutuklandığını, 532'sine ise adli kontrol tedbiri uygulandığını açıkladı. Ayrıca, 8 milyon 483 bin lira değerinde terör finansmanına darbe vurulduğunu belirtti.

Organize Suçlar ve Asayiş

Organize suçlar konusunda da Gül, 2024'ün ilk 9 ayında 193 operasyonda 148 suç çetesinin çökertildiğini, 1595 şahsın gözaltına alındığını ve 964 şahsın tutuklandığını ifade etti. Asayiş alanında yapılan çalışmalar sonucunda, önemli suçlarda azalma yaşandığını vurguladı.

Silahların Ele Geçirilmesi

Vali Gül, ruhsatsız silahlarla ilgili olarak bu yılın ilk 9 ayında 15 bin 245 silahın ele geçirildiğini ve 17 bin 407 kişinin yakalandığını belirtti. Güvenlik güçlerinin bu alandaki çalışmaları kararlılıkla devam edecek.

Uyuşturucu ile Mücadele

Gül, uyuşturucu ve madde bağımlılığına yönelik yapılan operasyonlarda 12 bin 696 şahsın yakalandığını, 7 bin 353 operasyon gerçekleştirildiğini ve 18 ton uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini açıkladı.

Trafik Güvenliği ve Göçmen Kontrolleri

İstanbul'daki trafik güvenliği için 5 bin 583 personel ile 12 milyondan fazla denetim yapıldığını ifade eden Gül, 54 binden fazla düzensiz göçmenin tespit edilerek sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını belirtti.

Gül, güvenli bir İstanbul sağlamak amacıyla hükümet ve güvenlik birimlerinin işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İstanbul Valisi Davut Gül (ortada), İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Toplantı...

İstanbul Valisi Davut Gül (ortada), İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 2024 yılının 9 aylık dönemine ilişkin emniyet verilerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.