İstanbul'da 1 Mayıs Gösterileri: 34 Sanık Mahkeme Karşısında

İstanbul'da 1 Mayıs Gösterileri: 34 Sanık Mahkeme Karşısında
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerine ilişkin 34 sanık, mahkemede ifade verdi. Tutuklu 4 sanık tahliye edildi, yurt dışı yasağı getirildi.

1 Mayıs Gösterilerinde Yaşanan Olaylar

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitme girişiminde bulunan sanıkların yargılanmasına başlandı. Dörtü tutuklu toplam 34 sanık, İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına geçti.

Tutuklu Sanıkların Tahliyesi

Duruşmaya katılan sanıklardan tutuklu olan Hakan Akay, 1 Mayıs'ın simgesi olan Taksim Meydanı'nda yasaklara karşı direnişlerini ifade etmek istediklerini belirtti. Akay, aleyhinde sunulan fotoğrafların hukuksuz yollarla elde edildiğini savundu.

Diğer bir tutuklu sanık Rıdvan Uzun ise, yürüyüş yapmak istediklerini, ancak arama noktalarında güvenlik güçlerinin müdahaleleriyle karşılaştıklarını ifade etti.

Mahkeme Kararı ve Duruşmanın Ardından Gelişmeler

Savunmaların ardından mahkeme, tutuklu 4 sanığın tahliyesine ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından, sanıkların da içinde bulunduğu bir grup, İstanbul Adliyesi'nin önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada pankartlar açan ve slogan atan grup, güvenlik önlemlerine rağmen etkinliklerini gerçekleştirdi.

İddianamedeki Suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, DİSK, KESK, ve CHP İstanbul İl Örgütü gibi çeşitli kuruluşların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için sosyal medyada kanunsuz yürüyüş çağrıları yaptığı belirtiliyor. Yasaklama kararına rağmen, sanıkların kamu malına zarar verme ve güvenlik güçlerine karşı direnme gibi suçlarla itham edildiği ifade ediliyor.

İddianamede, sanıkların 3 yıl 2 ay ile 20 yıl 6 ay arasında hapis cezasıyla yargılandıkları bilgisi verilmektedir.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışıp polislere...

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışıp polislere saldırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 34 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmanın ardından aralarında sanıkların da bulunduğu bir grup, İstanbul Adliyesinin karşısında, polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı meydanda basın açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.