İstanbul'da Narin Güran İçin Protesto Gösterisi Düzenlendi

İstanbul'da Narin Güran İçin Protesto Gösterisi Düzenlendi
Diyarbakır'daki çocuk cinayetinin ardından İstanbul'da yapılan protestoda adalet talepleri yükseldi.

İstanbul'da Narin Güran İçin Ses Yükseldi

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın trajik ölümü, İstanbul’da Beşiktaş İskele Meydanı’nda protesto edildi. Bir araya gelen topluluk, adalet taleplerini pankartlarla duyurdu.

Protestonun Detayları

Etkinlikte grup adına açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Eren Ertin, Narin’in 21 Ağustos’ta kaybolduğunu ve cansız bedenine 19 gün sonra 8 Eylül’de ulaşıldığını hatırlattı.

Ertin, Narin’in cansız bedeninin köyün 3 kilometre uzağındaki Eğertutmaz Deresi’nde bulunduğuna dikkat çekerek, “İçişleri Bakanlığı’nın 2019 verilerine göre, Türkiye’de yılda ortalama 10 bin çocuk kayboluyor. Son yıllarda kayıp çocukların sayısında 3 kat artış gözleniyor,” dedi.

Cezasızlık Politikaları ve Talepler

Ertin, çocuklara yönelik işlenen suçların artmasında cezasızlık politikalarının etkisini vurgulayarak, “Yargılama sürecinin adil ve şeffaf ilerletilmesini, kaybolan çocuklarla ilgili bilgilerin düzenli olarak açıklanmasını istiyoruz,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, çocuklara karşı suç işleyen kişiler ve kurumlar için cezasızlık uygulamalarına son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi, İstanbul'da protesto edildi. Beşiktaş İskele...

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi, İstanbul'da protesto edildi. Beşiktaş İskele Meydanı'nda bir araya gelen grup, pankart açıp slogan attı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Eren Ertin, grup adına açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.