İstanbul'da Yeni Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul'da Yeni Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ve Anadolu Adliyesi, yeni adli yıl açılış töreni ile önemli gelişmeleri paylaştı.

İstanbul'da Yeni Adli Yıl Açılışı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ve Anadolu Adliyesi'nde yeni adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi. Tören, adliyelerin büyük atrium alanında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Murat Boylu'nun Açıklamaları

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Murat Boylu, törende yaptığı konuşmada, yakın zamanda kaybedilen 26. Ceza Dairesi Hakimi Adil Özder ve emekli savcı Ali Parlar'ı rahmetle andı. Boylu, mahkemenin 60 daire olarak kurulduğunu, artan iş yükü nedeniyle bu sayının 98'e ulaştığını ve son kararnameyle birlikte 4 yeni dairenin eklendiğini belirtti.

Dosya Durumu ve Yeni Daireler

Boylu, 20 Temmuz itibarıyla adliye genelinde 316,129 dosya bulunduğunu ve bunlardan 93,676'sının ceza dairelerinde, 222,453'ünün ise hukuk dairelerinde yer aldığını ifade etti. Ayrıca, yeni oluşturulan 59. Hukuk Dairesi'nin icra dairesi olarak çift heyetle çalışacağını ekledi. Bu daire, icra mahkemelerinin kira tahliye ve itiraz davalarına bakacak.

Yeni kurulan 60, 61 ve 62. hukuk dairelerinin bireysel işlere bakacağını vurgulayan Boylu, toplam 87 bin dosyanın 14 bininin bu yeni dairelere aktarılacağını ve bu sayede adliyelerde iş yükünün önemli ölçüde azalmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Ek Bina İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Boylu, "Tüm dairelerimizin rahatlaması için 36 dairelik ek binamızın yapımı konusunda önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Yatırım bütçesine bu projeyi dahil edebilmek için başsavcımız ile birlikte yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.

Törene Katılanlar

Törene, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan, daire başkanları, savcılar ve adliye personeli katıldı. Ayrıca, Anadolu Adalet Sarayı'ndaki törende Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kaya, başsavcı vekilleri, hakimler, savcılar ve adliye personeli hazır bulundu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ve Anadolu Adliyesi'nde yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören...

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ve Anadolu Adliyesi'nde yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Murat Boylu, törene katılarak konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.