İstanbul'da Zabıta Ekipleri 4,555 Sahte Parfüm Ele Geçirdi

İstanbul'da Zabıta Ekipleri 4,555 Sahte Parfüm Ele Geçirdi
İBB Zabıta ekipleri, İstanbul'daki denetimlerle 4,555 sahte parfümü topladı. 199 kişiye ceza uygulandı.

İBB Zabıta Ekipleri Sahte Parfüm Avında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı, şehirdeki turistik ve tarihi bölgelerdeki denetimlerini sıkılaştırdı.

4,555 Sahte Parfüm Ele Geçirildi

Son bir yıl içerisinde gerçekleştiren denetimlerde, toplam 4,555 sahte parfüm ele geçirildi. Bu ürünlerin, sağlık sorunlarına yol açma potansiyeli bulunduğu belirtildi.

İdari Yaptırımlar ve İmha Süreci

Denetimler sonucu 199 kişiye 3,752 idari yaptırım cezası kesildi. Ele geçirilen parfümlerden 3,141'i yediemin depolarında imha edilirken, 1,414 sahte parfüm için imha süreci başlatıldı.

Orijinal Ürün İmajı

Yapılan açıklamalarda, sahte ürünlerin dünyaca ünlü markaların ambalajlarının birebir kopyalarıyla piyasaya sürüldüğü ve sahte bandrollerle sunulduğu ifade edildi. Bu durum, özellikle turistler ve vatandaşlar için yanıltıcı hale gelmekte.

Vatandaşlara Uyarı

İBB, vatandaşları TÜBİTAK tarafından geliştirilen "Ürün Takip Sistemi" uygulaması ile satın aldıkları ürünlerin orijinalliğini kontrol etmeye ve kaynağı belirsiz ürünlerden kaçınmaları konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince son 1 yılda yapılan...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince son 1 yılda yapılan denetimlerde, kentin turistik ve tarihi bölgelerinde satılan 4 bin 555 sahte parfüm ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.