İstanbul'daki Çocuk İstismarı Davasında STK'lerden Önemli Değerlendirme

İstanbul'daki Çocuk İstismarı Davasında STK'lerden Önemli Değerlendirme
KADEM ve UCİM, İstanbul'da verilen cinsel istismar kararı hakkında görüşlerini paylaştı.

İstanbul'da Cinsel İstismar Davası Değerlendirildi

İstanbul'da küçük yaşta bir çocuğun cinsel istismara uğramasıyla ilgili davada, 3 sanığın yargılandığı süreçte önemli bir karar verildi. Bu karara ilişkin Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) yöneticileri, basın toplantısı düzenleyerek görüşlerini açıkladı.

KADEM'den Kritik Açıklama

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgül, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, verilen kararın toplum vicdanını rahatlatmak açısından çok önemli olduğunu belirtti. Görgül, "Verilen karar, çocukluğu elinden alınmış mağdurun geçmişine dönmesinin mümkün olmamasıyla birlikte benzer olayların tekrar yaşanmaması için caydırıcı bir etki gösterecektir. Çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, hepimizin ortak sorumluluğudur," ifadelerini kullandı.

UCİM'den Anlamlı Mesajlar

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, mahkeme heyetine teşekkür ederek, "'Çocuklar vatandır' mottosuyla bu mücadelede 6 yaşındayken istismara uğrayan ve şimdi 26 yaşında olan bir bireyin hukuki süreçlerinde yanında olduk. Ülkemizin her yerinde çocuk hakları için mücadele vermeye devam edeceğiz. Narin artık hayatta değil; Tekirdağ'da 2 yaşındaki bir çocuk ise ciddi bir tehdit ile karşı karşıya. Bu karar, çocuklara zarar vermek isteyenlere emsal olacaktır. Unutmayın, kaybetmekten korkanlar değil, mücadele edenler kazanacaktır," sözlerini dile getirdi.

Mahkeme Kararının Detayları

İstanbul'daki davada, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanık Kadir İstekli'ye "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 21 yıl hapis, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan ise 15 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanık Yusuf Ziya Gümüşel, aynı suçtan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Firari sanık Fatıma Gümüşel'in dosyası ise ayrıldı ve tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın...

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, istinafın bozma kararının ardından yeniden verilen karar sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.