İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Genel Sekreter Yardımcısı belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Genel Sekreter Yardımcısı belli oldu
Prof. Dr. Pınar Okyay kimdir? İzmir Büyükşehir'de Genel Sekreter Yardımcısı kimdir? İşte cevabı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Genel Sekreter Yardımcısı olarak Prof. Dr. Pınar Okyay atandı. Halk sağlığı alanında önemli çalışmalara imza atan Okyay, bu yeni görevinde çeşitli daire başkanlıklarının sorumluluğunu üstlenecek. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı ve Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü gibi birimlerin yönetiminden sorumlu olacak.

1983 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olan Prof. Dr. Pınar Okyay, 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tamamladı. 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan mezun olduktan sonra, Sağlık Bakanlığı bursu ile London School of Hygiene & Tropical Medicine’de epidemiyoloji eğitimi aldı. Hekimlik kariyerinin yanı sıra Bornova Sağlık Grup Başkan Yardımcısı, İzmir İl Sağlık İstatistik Şube Müdürü ve İzmir İl Kalite Güvence Koordinatörü gibi görevlerde bulundu.

pınar okyay

2000 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda akademik kariyerine başlayan Okyay, bu kurumda son beş yılında Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Üniversite Kalite Üst Kurulu Üyeliği, Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcılığı ve Tıp Eğitimi Akreditasyonu Kurulu Özdeğerlendirme Kurulu Başkanlığı gibi birçok akademik ve idari görevde bulundu. Ayrıca, koordinatörlüğü döneminde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Programı ilk akreditasyon belgesini aldı.

Sağlık Bakanlığı COVID-19 Bilim Kurulu üyeliğine seçilen Okyay, pandemi sürecinde bu görevde aktif olarak yer aldı. Halk sağlığında epidemiyoloji, sağlık araştırma yöntemleri, araştırma ve yayın etiği, biyoistatistik, afet, toplumsal cinsiyet ve kadın sağlığı konularında çalışmalar yapmaktadır.

Prof. Dr. Pınar Okyay, evli ve iki çocuk annesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yeni göreviyle, halk sağlığı ve sosyal hizmetler alanında önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Prof. Dr. Okyay'ın göreve başlamasıyla birlikte, halk sağlığı alanında daha etkili ve kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.