İzmir Körfezi'nde Çevre Felaketi İncelemesi

İzmir Körfezi'nde Çevre Felaketi İncelemesi
Bakan Kurum, İzmir Körfezi'ndeki kirliliği ve balık ölümlerini araştırdı, sorumluları eleştirdi.

İzmir Körfezi'nde Büyük Bir Çevre Felaketi Yaşanıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Körfezi'nde yaşanan toplu balık ölümleri ve kirliliğin nedenlerini araştırmak üzere yapılan incelemeye katıldı. Kurum, bu durumu "tam anlamıyla büyük bir çevre felaketi" olarak nitelendirdi.

Kirlilik Sebepleri Araştırılıyor

Bakan Kurum, İzmir Körfezi Bilim Kurulu Heyeti ile birlikte denize açılarak, kirliliğin sebeplerini belirlemeye yönelik çalışmalar yaptıklarını vurguladı. "Denizin bu hale gelmesinin sorumluları, halkın önünde körfezi temizleme vaadinde bulunan ancak görevdeyken bir şey yapmayanlardır," dedi.

Oksijen Seviyeleri Tehlike Altında

Kurum, denizdeki oksijen seviyesinin tehlikeli derecede düştüğünü, balıkların yaşamı için gerekli olan seviyeden çok daha aşağıda olduğunu belirtti. Analizler, denizdeki amonyak miktarının, arıtma işlemi yapılmadan bırakılan evsel ve endüstriyel atıklar nedeniyle 50 kat arttığını gösteriyor.

Yerel Yönetimlerin Sorumluluğu

Kurum, yerel yönetimlerin atık su tesislerini verimli bir şekilde işletmediğini ve bu nedenle kirliliğin arttığını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'ndeki sorunların, İzmir Körfezi'nin ekosistemine ciddi zararlar verdiğini kaydetti.

Gelecek İçin Yol Haritası Belirlenecek

Bakan Kurum, oluşturulan bilim kurulunun yerel yönetimlere yol göstereceğini ve kirlilikle mücadele için gereken adımları belirleyeceğini belirtti. Ayrıca, sorumluların izlenmesi ve denetlenmesi için bakanlık olarak kararlılıkla hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Sonuç ve Katılımcılar

Toplantıya katılanlar arasında İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve diğer siyasi yetkililer yer aldı. Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın toplantıya katılmayı tercih etmediğini de belirtti.

İzmir Körfezi'ndeki bu çevresel sorunların çözümü, hem yerel hem de ulusal düzeyde dikkatle izlenmeye devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bilim insanları ve yerel yöneticilerden...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bilim insanları ve yerel yöneticilerden oluşan İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.