İzmir metrosunda yürüyen merdiven çöktü!

İzmir metrosunda yürüyen merdiven çöktü!
Üçyol İstasyonu'ndaki İzmir Metrosu'nda bir yürüyen merdiven kazası rapor edildi. Yürüyen merdivenin beklenmedik bir şekilde ters istikamette hareket etmeye başlaması sonucunda çökme meydana geldiği bildirildi. Meydana gelen bu talihsiz olayda 11 yolcu yaralanarak tedavi altına alındı.

İzmir'de bir metro istasyonunda yaşanan beklenmedik bir olayda, bozulan bir yürüyen merdiven aniden ters istikamette hareket etmeye başladı. Bu durum, Üçyol Metro İstasyonu'nda meydana geldi. Yürüyen merdivenin ani ters hareketi, üzerinde bulunan yolcuları hazırlıksız yakaladı ve 11 kişinin yaralanmasına neden oldu. Olaya hızla müdahale eden acil servis ekipleri, yaralıları hemen yakındaki hastanelere götürerek tedavi altına aldılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Açıklama

İzmir'in kalbindeki Üçyol Metro İstasyonu'nda meydana gelen yürüyen merdiven kazası, şehirdeki ulaşım güvenliğine dair soru işaretleri uyandırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, 01 Temmuz 2024 Pazartesi sabahı, istasyonun ara katından gişe katına çıkan bir yürüyen merdiven, ani bir arıza sonucu ters yönde hareket etmeye başladı. Bu beklenmedik olayda, merdiveni kullanan 11 vatandaş hafif yaralanmalarla karşı karşıya kaldı. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, yaralılara 'doku zedelenmesi' teşhisi koydu ve onları Atatürk, Bozyaka, Buca Seyfi Demirsoy ve Alsancak devlet hastanelerine sevk etti. Tedavileri ayakta gerçekleştirilen vatandaşlar, kısa süre içinde taburcu edildi. Belediye yetkilileri, kazadan bir gün önce yapılan servis ve bakım işlemlerinin tutanaklara göre tamamlandığını ve olayın araştırıldığını bildirdi.

İzmir'de, Üçyol Metro İstasyonu'nda yaşanan bir yürüyen merdiven kazası sonucunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir basın bildirisi yayımlandı. Bildiride belirtildiğine göre, "01 Temmuz 2024 Pazartesi günü sabah saatlerinde Üçyol Metro İstasyonumuzda, ara kattan gişe seviyesine çıkıştaki yürüyen merdiven arızalanarak ters yönde hareket etmiş, merdiveni kullanan vatandaşlarımızdan 11'i hafif yaralanmıştır. Olay yerine gelen ambulans personelinin 'doku zedelenmeleri' teşhisi koyduğu vatandaşlarımız; Atatürk, Bozyaka, Buca Seyfi Demirsoy ve Alsancak devlet hastanelerine kaldırılmış, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdir. Üçyol Metro İstasyonu yürüyen merdivenlerinin servis ve bakımı, arızanın meydana gelmesinden bir gün önce 30 Haziran 2024 Pazar günü yapılmış, servis/bakım tutanaklarına göre saat 17.00'de tamamlanmıştır."

İzmir'in metro ağı, Mayıs 2000'de Üçyol-Bornova hattı ile hizmete girmiş, Mart 2012'de Ege Üniversitesi Kampüs ve Evka 3 istasyonlarına, aynı yılın Aralık ayında Hatay ve İzmirspor istasyonlarına hizmet vermeye başlamıştır. Mart 2014'te Göztepe istasyonunu hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kısa süre sonra Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında da seferleri başlatmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.